Annons


Restrender 2015!


Aktiv semester, valfrihet, träning, Karibien och kryssningar. Det är några av trenderna när vi ska ut och resa 2015!

Resebolaget Ving har satt samman en lista på de åtta hetaste trenderna just nu:

Trend 1: Vi älskar valfrihet men vill ha hjälp att välja rätt

Annons

Valmöjligheterna blir bara fler och fler inom alla områden, inte minst resor. Även om den ökade valfriheten uppskattas av de flesta betyder det däremot inte att det har blivit lättare att välja. Risken att välja ”fel” ökar i samma takt. Mycket pekar på att vi både nu och framöver kommer att behöva hjälp att välja, antingen av en person eller genom en tydligare struktur och sortering av de olika valmöjligheter vi har att ta ställning till. Det visar både Vings senaste Semesterrapport, undersökningar och annan forskning. Människor ställs idag inför fler val än någonsin tidigare och resebranschen är inget undantag. Idag efterfrågar kunderna möjlighet att paketera sin egen semesterupplevelse, det som passar för just den här resan.

Gilla Allas.se på Facebook

Trend 2: Aktiv semester allt vanligare

Det blir alltmer viktigt för svenskarna med en upplevelserik semester och fler vill lära sig mer om landets natur, kultur och historia. Och alltfler bokar en rundresa – antalet rundresor har ökat med 63 procent i jämförelse med förra året. Enligt Vings resepanel säger 43 procent att det är just upplevelserna utöver sol och bad som lockar till att boka en rundresa. 38 procent uppger att det är perfekt att kombinera en veckas rundresa med en veckas sol och bad, medan 29 procent menade att rundresor lockar eftersom det är ett enkelt och bekvämt sätt att få uppleva mycket på semestern.

Trend 3: Vi tränar gärna på semestern – helst med vattengympa och promenader

Allt fler vill träna på semestern, och Ving har fördubblat försäljningen av träningsresor i jämförelse med förra året. Det som är tydligt är att vi vill ha något bestående av resan, det kan vara träning men det kan också vara något annat. 30 procent i Resepanelen uppger att de vill lära sig något nytt på semester, det kan vara att dansa salsa eller tala spanska. Hit hör även träning, de flesta nöjer sig med vattengympa och promenader, och rör på sig för att kunna unna sig god mat och dryck på semestern, det uppger mer än hälften i Vings senaste Resepanel.

Trend 4: Storstäder lockar – London i topp, men Budapest ökar mest

Att resa till en storstad blir allt mer populärt. Och de allra flesta reser under höst och vår. Försäljningen av cityresor har ökat med 23 procent i jämförelse med förra året och de allra flesta reser till London. Ökat mest under 2014 har Budapest, Prag, Istanbul, Wien och Berlin gjort. Den allra största ökningen av passagerare har Ving haft för Barcelona, som kan sägas vara allra hetast just nu.

Trend 5: Allt fler barnfamiljer väljer att kryssa

Intresset för kryssningar blir bara större och större. De flesta vill kryssa med sin partner, men nu upptäcker även allt fler barnfamiljer kryssningar som reseform. Främst är det de många aktiviteterna ombord som väcker intresse, men även att man får besöka många intressanta platser tillsammans under en och samma resa. Att utbudet av aktiviter är stort är också något som rankas högt om man ska kryssa med barn. Det anser 56 procent av de tillfrågade i Resepanelen.

Trend 6: Vi vill kombinera mera

De senaste åren har Ving sett ett ökande intresse för kombinationsresor och det har varit en ökning med 80 procent fler bokade kombinationsresa i vinter i jämförelse med förra året. Det är i Thailand allra flest kombinerar flera resmål med varandra, men den mest bokade kombinationen i Vings program är Kubas huvudstad Havanna plus badorten Varadero. I Mexiko, på Gran Canaria och Aruba är det också populärt att spendera sin semester på flera olika resmål. Ökningen beror på att alla blir mer resvana och vill uppleva nya resmål, och att man söker upplevelser på semestern. Vi går från vart ska du resa till vad vill du uppleva.

Trend 7: Ett bättre Grekland – och billigare

Grekland har gjort en kraftfull comeback de senaste två åren. Grekland bjuder på många möjligheter med oexploaterade stränder, shopping, party, lyxiga hotell och charmiga pensionat. Det är ett lugnare läge i landet både avseende ekonomi och strejker. Dessutom har prisnivåerna stabiliserats – idag får du mer för pengarna i Grekland än för fem år sedan.

Trend 8: Resan går västerut

Trenden västerut fortsätter och Karibien är fortsatt hett. Det som lockar med Karibien är framförallt de fantastiska stränderna och det faktum att Karibien i sig är den ultimata semesterdrömmen för många. Resmålen är dessutom väldigt olika och det finns något för alla smaker och plånböcker i Karibien.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…