Annons


Rickard Söderbergs oväntade stöd från Lill-Babs

Rickard Söderberg var först i årets "Sommar i P1". I premiärprogrammet passade han på att hylla kvinnorna i sitt liv – bland annat artisten Lill-Babs. "Tack, Barbro, för mitt liv", säger han i programmet.


Operasångaren Rickard Söderberg har fått sin beskärda del av hot och hat.

Rickard Söderberg var först ut i Sommar i P1. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I samband med att han tävlade i ”Let’s Dance 2016” blev tonen i sociala medier stundvis extra hård. I ett av programmen valde Rickard Söderberg att dedikerad en dans till maken Anders. Men innan dansen ens ägt rum hade planerna läckt ut på nätet.

Annons

På grund av hotbilden fick Rickard Söderberg rådet, av polisen, att hålla Anders borta från direktsändningen.

Gilla Allas.se på Facebook

– Han har inte valt att vara en offentlig person. Jag får en del skit och lite dödshot och sånt, men också enormt mycket kärlek. Och om någon ska ge sig på någon är det bättre att de gör de mot mig som har enorm uppbackning än att de ger sig på någon mer sårbar eller i en utsatt situation, sa Rickard Söderberg till Aftonbladet i samband med ”Let’s dance”.

”Vem bryr sig om vad alla säger?”

Dansen blev en succé. I ”Sommar i P1” säger Rickard Söderberg att ögonen tåras bara av minnet.

– När dansen är slut och publiken lägger upp ett öronbedövande jubel hör eller ser jag inget av det. Det enda jag ser, det är Anders. För han är självklart där, längst bak gömd bakom en pelare. Det är bara jag och inspelningsledaren som vet det.

Under hyllningsdansen bar både Rickard Söderberg och hans danspartner Maria Zimmerman frack. Bild: Karin Törnblom / IBL

Och även om många stämde in i hyllningskören, tog även hatstormen ny fart efter sändningen. Men då kom ett sms – från artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– ”Älskade Rickard, vem bryr sig om vad alla säger? Det är ditt liv. Glöm aldrig det. Kram, Barbro”, läser Rickard Söderberg i ”Sommar i P1”.

Av Helena Sjögren

Läs också: Rickard Söderberg blir ständigt trakasserad för sin lägggning


(215)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…