Annons
Annons


Bullar med plommongömma

Fyll bullarna med en klick helmlagad plommonmarmelad. Vill du göra den själv får du receptet här. Men det funkar lika bra att ta genvägen med färdigköpt.


Nya fikafavoriter.

Nya fikafavoriter.

Fyllda rimbobullar

24 st
Tid: 45 min + tid för marmeladen att svalna + 1 tim 30 min för jäsning + 10 min i ugn

25 g jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
200 g margarin eller smör
1/2 dl strösocker
ca 6 dl vetemjöl

Annons

Marmelad:
250 g plommon
250 g syltsocker
1 dl vatten

Pensling:
uppvispat ägg

Glasyr:
1 dl florsocker
1–2 tsk vatten

Baka mer: Nutellafyllda hallonbullar

1. Kärna ur plommonen till marmeladen. Lägg plommon, syltsocker och vatten i en kastrull och koka under omrörning tills plommonen kokat sönder och marmeladen börjat tjockna, ca 15 min. Låt svalna.

2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör så jästen löser sig. Dela margarinet i bitar och tillsätt i blandningen tillsammans med socker och det mesta av mjölet. Arbeta raskt ihop till en deg och lägg på mjölat bakbord.

3. Dela degen i 2 bitar och kavla ut varje till en kaka som mäter ca 30×40 cm. Dela i 12 rutor och lägg marmelad på varje. Vik upp flikarna så att det bildas en blomma. Tryck ihop ändarna i mitten.

4. Lägg kakorna i pappersformar och jäs övertäckta i 1–1 1/2 tim. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225°. Låt svalna under bakduk på galler.

5. Blanda florsocker och vatten i en kopp. Ringla glasyren över bullarna.

Tips! Ställ kastrullen med marmelad i en vask med kallt vatten så kallnar marmeladen fortare.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(11)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…