Annons
Annons


Ring Ring fyller 40 år – firas på ABBA The Museum


Måndagen den 14 oktober släpps Ring Ring Deluxe Edition och ABBA The Museum firar detta med ett första Pop Talks den 13 oktober. Museet gästas under söndagen av olika specialinbjudna gäster som Janne Schaffer, Owe Sandström, Claes af Geijerstam och Carl Magnus Palm, modererade av Mattias Hansson, vd på ABBA The Museum.

Annons

För att få reda på hur det gick till 1973 när Ring Ring skapades, bjuder museet under söndagen in gäster med stark anknytning till Ring Ring-albumet. Besökare på museet är välkomna att delta. Mattias Hansson samtalar med Owe Sandström, Janne Schaffer och Claes af Geijerstam (Clabbe) om populärkulturen 1973 och den tidsanda som rådde i musikbranschen i Sverige och gästerna delar med sig av sina minnen från den tiden. Owe Sandström designade många av ABBA:s scenkläder, däribland kläderna i musikvideon till låten ”Ring Ring”. Janne Schaffer spelade gitarr på Ring Ring-albumet och Clabbe vann Melodifestivalen 1973 med låten ”Sommar’n som aldrig säger nej”, tillsammans med Göran Fristorp. Det året kom ABBA:s bidrag, ”Ring Ring” på tredje plats. Clabbe medverkade senare som ljudtekniker under ABBA:s olika världsturnéer.

Under söndagen den 13 oktober intervjuas även Carl Magnus Palm av Mattias Hansson. Carl Magnus Palm är författare och journalist och har forskat om ABBA i 20 år och bidragit med sin ABBA-expertis till både Polar Music och till ABBA The Museum. Intervjun kommer att handla om den svenska populärmusiken i början på 70-talet, ABBA:s begynnande genombrott och det klassiska, mångskiktade ABBA-soundet. Samtalen sker på svenska.

Som specialinbjuden gäst välkomnar ABBA The Museum Mia Segolsson, General Manager Polar Music International, som kommer att berätta om framtagningen av det nya albumet Ring Ring Deluxe Edition. Under helgen ges även möjlighet att förhandslyssna, samt att exklusivt förhandsköpa albumet innan det släpps till försäljning måndagen den 14 oktober.

Pop Talks börjar klockan 15.00 och avslutas kl 17.00. Tillsammans med en museibiljett, giltig söndag den 13 oktober, är det fri entré till Pop Talks. Det går att köpa museibiljetten på abbathemuseum.com eller på museet. Biljetten till Pop Talks finns att hämtas på museet på Djurgårdsvägen 68 från och med onsdag den 9 oktober kl 12.00. Observera mycket begränsat antal platser.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…