Annons
Annons


Riskfyllt att ladda mobilen nattetid


En ny undersökning visar att nära nio av tio svenskar laddar mobilen när de sover. Det innebär en risk eftersom batteriet kan bli överhettat och börja brinna. Nyligen totalförstördes en lägenhet vid en brand orsakad av en iPod som stod på laddning.

Annons

En undersökning från försäkringsbolaget If visar att nära nio av tio, 88 procent, uppger att det händer att de laddar sina mobiler och läsplattor när de sover. Om enheten då skulle börja brinna uppstår en livsfarlig situation.

– Vi har fått indikationer tidigare på att det kan bli överhettning i batterier. Men nu har vi för första gången i Sverige ett fall med en enhet som börjat brinna och förstört en hel lägenhet. Som tur är kom ingen människa till skada, men händelsen är så allvarlig att vi uppmanar till ökad försiktighet vid laddning, säger Caroline Uliana, informationschef på If.

Det är batterierna i den mobila enheten som kan bli överhettade och i extrema fall börja brinna. Ligger den på en säng, fåtölj eller annat material som lätt antänds finns risk att branden sprids.

Frågan som ställdes: Händer det att du laddar din mobil/läsplatta på natten?

  • Ja, alltid – 47 procent
  • Ja, ibland – 41 procent
  • Nej, aldrig – 12 procent

Undersökningen:
Undersökningen gjordes av YouGov med 3 768 personer i september/oktober 2013.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…