Annons
Annons


Robin tar hem det!


Dan före dan på jobbet, presscentret vid Malmö Arena. Det blir konstigt när det är över ikväll. Börjar känna mig riktigt hemma här nu, med arbetskamrater som till och med rest ända från Australien för att bevaka Eurovision Song Contest. Adrenalinnivån i kroppen kommer att sjunka, tröttheten, som funnits där, men som det inte funnits tid att ägna sig åt för en sekund, kommer att inta sin rättmätiga plats. Det har varit roligt, spännande, lärorikt, stressigt och ibland sorgligt. För det är ju en tävling och alla kan spelreglerna: någon måste åka ut. Men det blir inte Robin Stjernberg. Det blir alla andra. För enligt presscentrets interna omröstning vinner vår Robin!

Annons

Äta bör man annars orkar man inte vara en duktig och snabb reporter. Så ESCharlotte och Stjärnglans-Agata åt och åt och åt och åt och åt av barbecue-buffe’n som trakterats av Malmös Mässrestauranger. Det var helt sanslöst, overkligt, makalöst delikat. Duktiga och snabba vet jag dock inte om vi blev. Ville mest vila middag efteråt.

Men ingen rast ingen ro för de flygande reportrarna i tjänst. ESCharlotte i presscentrets hängmatta är bara en uppgjord bild. Nu gällde det att samla ihop sig och hosta fram några välskrivna och intressanta artiklar. Först fram med laddarna till alla datorer, ipads, iphones, bluetooths. Men när man är på språng är inte elektricitet så enkelt och självklart som det låter. Först jobba en stund med sladdbollen som jag hittade i min väska.

Sen dags för ytterligare ett genrep som var stängt för pressen, så alla journalister hade bänkat sig framför tv-skärmarna i pressrummet för att se och lyssna. Och då var ett gäng rumänska journalister väldigt generösa och delade ut karameller av märket Cezar till resten av pressfolket. Som om en sockerchock skulle kunna mildra traumat man får av att lyssna på Opera-Cezar.

Hälsar Stjärnglans-Agata och ESCharlotte, som nog kommer att behöva en försiktig utslussning till verkligheten efter veckan som gått.

TEXT&FOTO AGATA GARPENLIND CRONQVIST


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…