Annons
Annons


Robin Williams hittad död!


Den Oscarsbelönade amerikanske skådespelaren och komikern Robin Williams har avlidit, 63 år gammal. Polisen misstänker självmord.

Annons

– Denna morgon förlorade jag min make och min bästa vän, medan världen förlorade en av sina mest älskade skådespelare och en av dess finaste människor. Jag är fullständigt förkrossad, säger hans hustru Susan Schneider.

Gilla Allas.se på Facebook

Williams hittades död i sitt hem i Kalifornien vid lunchtid på måndagen, uppger polisen i Marin County, som misstänker att det rör sig om självmord.

Depression
Enligt skådespelarens publicist har han den senaste tiden lidit av en djup depression. Williams har tidigare även kämpat mot alkoholmissbruk.

– När han blir ihågkommen är det vår förhoppning att fokus inte hamnar på Robins död, utan på de oräkneliga stunder av glädje och skratt som han gav miljoner människor, säger Schneider enligt AFP.

Oscar som psykolog
Williams fick sitt stora genombrott i tv-serien ”Mork & Mindy” i slutet av 1970-talet. 1997 tilldelades han en Oscar för rollen som psykologen Sean McGuire i filmen ”Will Hunting”, men han var också flerfaldigt nominerad för sina insatser i filmer som ”Good Morning, Vietnam”, ”Döda poeters sällskap” och ”Fisher King”.

Kungen av oneliners
Robin Williams spelade in många filmer och hans kollegor har många gånger vittnat om hans förmåga att roa. Han gjorde också succé i amerikansk tv och levererade många sk ”one-liners” i sina shower. Här är några av dem:

 • ”Verkligheten är bara en krycka för folk som inte kan hantera droger.”
 • ”Kokain är Guds sätt att säga att du tjänar alldeles för mycket pengar.”
 • ”Efter att ha slutat dricka insåg jag att jag är samma rövhål jag alltid varit, jag har bara färre bucklor på bilen.”
 • ”Varför kallas det rusningstid när ingenting rör sig?”
 • ”Tror du att Gud brukar bli hög? Jag tror det. Kolla på näbbdjuren
 • ”Herregud. Vi har haft kloning i Södern i flera år. Det kallas kusiner.”
 • ”Folk säger att satiren är död. Den är inte död – den lever och bor i Vita huset.”
 • ”Det enda vapnet vi har är komedi.”
 • ”Jag är ledsen, men jag hade hållit med dig om du haft rätt.”
 • ”What’s right is what’s left if you do everything else wrong.”
 • ”Jag är ledsen, men jag hade hållit med dig om du haft rätt.”
 • ”Oavsett vad folk säger till dig så kan ord och idéer förändra världen.”

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…