Annons


Robocop och Hans Rosling i veckans Skavlan


Vi har sett honom i ”Snabba Cash” och ”The Killing”. Nu gör Joel Kinnaman huvudrollen i ”Robocop”, som har premiär på fredag. Hollywood-storfilmen har också Gary Oldman och Michael Keaton på rollistan och en budget på över 100 miljoner dollar. På fredag kommer Kinnaman till Skavlan.

Annons

Professor Hans Rosling är en akademisk superstjärna, statistikguru och inspirationskälla för exempelvis Bono och Bill Gates. Det brukar sägas att han får statistik att sjunga och den svenska läkaren har blivit en världskänd ståuppare i global statistik. Nu är han aktuell med sitt ”Ignorance test”.

Linn Skåber är en av Norges största komiker och har vunnit priser för sina många roller och TV-serier. Nu spelar hon mot Mikael Persbrandt i kritikerrosade ”Mig äger ingen”, baserad på Åsa Linderborgs självbiografi med samma namn.

Svenska succétrion Nonono har med sin superhit ”Pumpin Blood” intagit både den nationella och internationella scenen. I dagarna färdigställs debutalbumet och på fredag spelar de i Skavlan.

Den prisbelönta dokumentärfilmen ”Tvillingsystrar” berättar historien om två systrar från Kina som skildes åt och blev adopterade till två olika familjer, en i USA och en i Norge. Kinesiska myndigheter försökte dölja att flickorna var systrar, men ödet ville annorlunda. Nu har Alexandra och Mia blivit 11 år och på fredag möts de igen i Skavlan.

Skavlan: Fredag 7 januari, kl 21.00. SVT1

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…