Annons
Annons


Röda Korset öppnar flygplatssecondhand på Arlanda


En pop up-butik med handplockat sortiment, gåvobevis och insamlingskampanjer som månadsvis sätter sin prägel på butiken. Nu har Röda Korset öppnat Nordens första flygplatssecondhand på Stockholm Arlanda Airport tillsammans med Swedavia.

Annons

Tisdag den 3 december öppnade Röda Korset en pop up-butik i SkyCity på Stockholm Arlanda Airport. Butiken kommer att sälja utvalda plagg, gåvobevis och sätta fokus på Röda Korsets verksamhet.

Gilla Allas.se på Facebook

– Vi är glada över att flygplatsens besökare nu kan få en shoppingupplevelse utöver det vanliga på Arlanda. Genom att erbjuda secondhand skapar vi en ännu större variation i utbudet på flygplatsen, och det känns extra bra att butiken drivs i Röda Korsets regi, säger Roel Huinink VD för ASDC som ansvarar för utvecklingen av butiker, restauranger och kommersiell service på Stockholm Arlanda Airport.

Butiken kommer både att sälja gåvobevis samt kläder från bland annat premiumbutiken Hornsgatan 56 i Stockholm. Tanken är att erbjuda Arlanda-kunderna ett hållbart alternativ med handplockade plagg och accessoarer som kan användas direkt.

– Vi skapar en sorts ”second hand to go” för resenären – unika plagg, färdiga att användas, säger Morgan Olofsson, kommunikations- och insamlingschef Röda Korset. Dagens konsumenter vill kunna handla second hand och med Arlanda-butiken hoppas vi inspirera till en mer hållbar konsumtion, även för dem på resande fot.

Pop up-butiken kommer inledningsvis att vara öppen i sex månader, från den 3 december 2013 till 30 maj 2014. Alla försäljningsintäkter går till Röda Korsets verksamhet.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…