Annons


Rödkålssallad med apelsin

Fräscht och krispigt på julbordet! Servera en härlig sallad med rödkål och apelsin till skinkan och köttbullarna.


Salladsgott med frukt och rödkål.

Rödkålssallad med apelsin

1 påse blandad frukt (katrinplommon, äpple, aprikos, päron)
1 dl hett vatten
1 klyfta rödkål
2 msk röd balsamvinäger
1–2 msk olja
salt, peppar
2 apelsiner
1 påse rucola
1 granatäpple

1. Strimla den torkade frukten, häll hett vatten över.
2. Hyvla kålen med osthyvel, blanda den med vinäger och olja. Lägg i frukten, låt stå och mogna en stund. Strö över salt och peppar.
3. Skär under tiden ut skinnfria klyftor från apelsinerna. Dela granatäpplet, plocka ur kärnorna. Vid servering blandas rödkålssalladen med apelsin, rucola och granatäppelkärnorna.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Annons

(44)
(4)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…