Annons


Rolf Lassgård gör comeback i paradroll: ”Som att träffa en gammal vän”

Långfilmsserien Jägarna har närmast fått kulstatus. Nu är det klart att filmerna får en fortsättning – som serie. Självklart återses Rolf Lassgård i huvudrollen. "Erik Bäckström ligger mig väldigt varmt om hjärtat", säger Rolf Lassgård.


I Jägarna från 1996 återvänder polisen Erik till uppväxtorten i Norrbotten. Men snart upptäcker han att det lokala jaktlaget går långt över lagens gränser och slutar i mord, blod och svek. Filmen blev en riktig succé och 2001 kom uppföljaren Jägarna 2.

Annons

Lo Kauppi, Kjell Sundvall, Kim Tjernström, Annika Nordin, Peter Stormare och Rolf Lassgård i samband med ”Jägarna 2”. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Nu står det klart att historien fortsätter – som tv-serie.

Det är C More som väljer att göra Jägarna till en av sina originalserier. Serien kommer att få exklusiv streamingpremiär under 2018. Serien kommer senare att visas i TV4, skriver Filmpool Nord i ett pressmeddelande.

Rolf Lassgård kommer, precis som i filmerna, göra rollen som polisen Erik.

– Arbetet med Jägarna-filmerna och karaktären Erik Bäckström ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det känns därför väldigt lustfyllt att få spela honom igen, säger han till Filmpool Nord.

Tillbaka i Norrbotten – för gott

När historien tar vid har Erik än en gång lämnat Stockholm bakom sig och återvänt till sin hembygd. Skillnaden är att det den här gången är permanent.

– Erik har alltid varit en komplex och intressant karaktär, med ett orubbligt rättspatos och stort hjärta. Han har haft en tendens att hamna i konflikt med såväl sig själv som kollegor inom polisen och har aldrig väjt för att sanningen ska fram även om vänskap och släktband hotas längs vägen, säger Rolf Lassgård.

Rolf Lassgård och regissören Jens Jonsson. Bild: C More / TV4 / Pär Bäckstrand

I långfilmerna är det Kjell Sundvall som stått för regin. I tv-serien blir det Jens Jonsson som tar plats i regissörsstolen. Som huvudförfattare av manus är Björn Carlström och Stefan Thunberg.

Inspelningarna kommer att ske i området kring Älvsbyn i Norrbotten med start till hösten.

– Ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän, säger Rolf Lassgård.

Av Helena Sjögren

Läs också:

Rolf Lassgård får medalj – av kungen


(67)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…