Annons


Roligare tandborstning med ny barnbok


tandborstning för barn

Extra och SOS Barnbyar lanserar en barnbok i samarbete med Ingela P Arrhenius och Peter Arrhenius. Förhoppningen är att ”Vem tog min tandborste” ska göra det roligare för barn i både Sverige och Ghana att borsta tänderna.

Annons

Boken är en del av initiativet ”Tugga för skillnad” – ett samarbete mellan Extra och SOS Barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana. Förutom att boken delas ut till barn i Ghana finns den till försäljning hos Krabat från och med oktober, och alla intäkter går till SOS Barnbyar.

Gilla Allas.se på Facebook

Enligt WHO lider än idag 60-90 procent av alla skolbarn världen över av karies. Detta leder till bristande självkänsla samtidigt som det är lätt att förebygga problemet med kunskap och goda tandvanor. I fjol inledde Extra och SOS Barnbyar ett samarbete för att förbättra tandhälsan i Ghana där den idag är mycket eftersatt. ”Tugga för skillnad” genomförs i år för andra året i rad och innebär att för varje tuggummi svenskarna tuggar under oktober och november går ett öre till SOS Barnbyar och barns tandhälsa i Ghana.

Barnbok för roligare tandborstning

En insikt från i fjol är att det är en universell utmaning att få barn att tycka att tandborstning är roligt. Idén föddes att skapa en barnbok på temat i samarbete med barnboksförfattaren Peter Arrhenius och illustratören Ingela P Arrhenius. ”Vem tog min tandborste?” handlar om varför och hur man ska borsta sina tänder. Boken tillsammans med matchande poster kommer att användas i utbildningssyfte på plats i Ghana.

Boken finns även till försäljning hos Krabat i Sverige under vecka 40 till 49. Boken ”Vem tog min tandborste?” kostar 20 kronor, tandborstningsposter ”Två minuter, två gånger om dagen” kostar 100 kronor.

Fakta ”Tugga för skillnad”

• Ett långsiktigt samarbete mellan Extra och SOS Barnbyar för att stärka barns tandhälsa i Ghana.

• Under kampanjperioden som pågår under vecka 40 till 49 skänker Extra ett öre till SOS Barnbyar och arbetet med att stärka barns tandhälsa i Ghana varje gång någon tuggar ett Extra tuggummi.

• I fjol under samma period tuggade svenska folket 217 miljoner tuggummin och totalt samlades 2,172 miljoner kronor in till projektet och SOS Barnbyars verksamhet.

• Målsättningen 2014 är att ytterligare 20 000 barn ska få förbättrad tandhälsa genom utbildning och en egen tandborste och en ännu större donation till SOS Barnbyar.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…