Annons
Annons


Rootmaster – årets trädgårdsprodukt

I år är det nionde gången som Elmia Garden korar en vinnare i tävlingen som belyser goda trädgårdslösningar. I 2014 års version av Elmia Garden Award är det en odlingslåda som blev vinnare.


En låda att odla i

En odlingslåda blev årets vinnare.

Nelson Gardens själv-bevattnande och öppningsbara minidrivhus Rootmaster som går ur som segrare.

– Vi har tagit fram en odlingslåda som i princip gör det omöjligt att misslyckas med framdrivningen av småplantor. Nu kan vem som helst odla fram robusta och starka växter till sin trädgård. Dessutom är Rootmastern både miljövänlig och närproducerad, säger Ulf Fransson reklamchef på Nelson Garden.

Christina Säll, ordförande i juryn för Elmia Garden Award berättar att man i bedömningsarbetet utgår från flera aspekter, bland annat funktion, miljö, utseende och materialval.

– Rootmastern är funktionell, hållbar och oöm samt lätt att sätta samman och ta isär när det blir dags för rengöring. Det gör att den håller för att användas många gånger och därför är den en självklar vinnare bland årets bidrag.

I juryn för Elmia Garden Award ingår Christina Säll, chefredaktör för Hemträdgården, Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott och Magnus Åström, creative director på Blink.

Juryns motivering lyder: Med Rootmaster har Nelson Garden vidareutvecklat den utrustning som gör det enkelt för alla hemmaodlare att få fram egna plantor med en produkt som kan användas om och om igen. Med funktionell design, tillverkad av återvunnen plast och dessutom närproducerad blir Rootmaster till glädje och nytta år efter år.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…