Annons
Annons


Superstjärnan Alicia Vikander designar årets Rosa band!

Den Oscarsbelönade skådespelaren Alicia Vikander har fått äran att hjälpa personer som drabbas av bröstcancer. I år designar hon det klassiska Rosa Bandet.


Rosa bandet 2016.

Alicia Vikander designar Rosa Bandet 2016.

Under oktober varje år bär många ett Rosa band över hjärtat för att visa sitt stöd för kampen mot bröstcancer, ett band som varje år pryds av ett nytt mönster skapat av en utvald svensk kvinna.

Annons

I år fick Oscarvinnaren Alicia Vikander äran att skapa designen.

– Jag blev så glad och stolt när jag fick frågan om att formge Cancerfondens Rosa band. Jag, som så många andra, har upplevt cancer på nära håll och det här är mitt bidrag, säger Alicia Vikander om uppdraget i ett pressmeddelande.

Läs också: Så vet du om din bröstknöl är farlig!

Motivet är vågor

Årets motiv på bandet är vågor. Och självklart har Alicia en tanke bakom sitt val av design.

– Att köpa det Rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg, ett viktigt bidrag till den forskning som gör att färre drabbas och fler överlever cancer. Det vill jag visa med min design, säger hon.

Läs också: 14 saker bara vi med riktigt stora bröst förstår!

Se videon där Alicia Vikander berättar om sin design: 

Rosa bandet kostar 30 kronor. Varje band kostar mindre än tre kronor att tillverka, resten går till Cancerfonden. Cancerfondens Rosa band säljs på ICA, Lindex och Apotek Hjärtat med start måndag 12 september. 

Från: Femina


(173)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…