Annons
Annons


Rosésorbet – svalkande drink och dessert i ett!

Så här gör du läcker rosésorbet! En svalkande drink och dessert i ett!


Foto: Linus Morales

Foto: Linus Morales

Sommaren har kommit, uteserveringarna och parkerna är fyllda av semesterfirare, och aldrig tidigare har rosévin varit så populärt i Sverige. Detta har stjärnkonditorn Per Bäckström tagit fasta på och tillsammans med Perfect Day Rosé tagit fram Rosésorbeten – det ultimata sättet att svalka sig på i sommar.

Annons

– Rosésorbeten är en drink och dessert i ett. Antingen äter man den som sorbet enbart eller så lyxar man till det och beställer eller serverar den toppad med rosévin – vilket lyfter bärsmakerna ytterligare ett snäpp. Somrigare än sorbet och rosé blir det inte, säger Per Bäckström, konditor.

Gilla Allas.se på Facebook

Rosésorbeten serveras i Stockholm, på Wienercaféet på Biblioteksgatan och på Trattorian vid Norr Mälarstrand under hela sommaren. Vill du testa att göra sorbeten själv hemma finns instruktioner och recept nedan.

Rosésorbet för cirka fem personer:

100g Blodapelsinpuré
100g Hallonpuré
130g Smultronpuré
1.1 dl rosévin
1 pressad citron

65 g sockerlag
1g gelatinblad

Gör så här:

Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet.

Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen.

Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn.

Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosévin.

LÄS OCKSÅ


(8)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…