Annons
Annons


Rösta fram årets bästa semla


För tredje året i rad är det återigen dags för svenska folket att rösta fram landets bästa semlor. På www.stansbasta.se kan semmelälskare över hela landet betygsätta semlor på fler än 4 000 konditorier, hitta den godaste semlan i närheten och dela sin röst i sociala medier. Var med och tyck till i landets folkligaste semmeltest!

Annons

Att semlan är ett av våra mest älskade bakverk råder det ingen tvekan om. I år beräknas svenskarna äta cirka 4,5 miljoner semlor på Fettisdagen. Men vilka konditorier har landets bästa semlor 2014? Det avgör svenska folket på Arlas sajt www.stansbasta.se.

Enligt Årets Konditor 2013, Patrik Fredriksson, efterfrågar de flesta konsumenter en klassisk semla med vetebulle, mandelmassa och grädde. Mandelmassan kan däremot varieras för att ge semlan en annorlunda karaktär.

– En trend som råder på landets bagerier är att mandelmassan görs på olika mandelsorter, till exempel med spansk mandel. Maler man dessutom mandlarna olika grovt får semlan en intressant karaktär, samtidigt som man behåller de omtyckta traditionella ingredienserna, säger Patrik Fredriksson, Årets Konditor 2013.

Semla en kompis!

Förutom att sätta betyg på semlor, söka efter närliggande konditorier och följa topplistor kan man också bjuda in en kompis till semmelfika via Facebook.

Omröstningen avslutas klockan 09:45 den 3 mars 2014.

Topplista: Sveriges bästa semlor 2013

 

Stockholm: Lundbergs Konditori, Sjöbjörnsvägen 2

Göteborg: Café Biscotti, Allmänna väg 34

Malmö: Conditori Tessina, Tessins Väg 16

Uppsala: Café Linné Hörnan, Svartbäcksgatan 22

Västerås: ICA Ettan, Långmårtensgatan 8

Örebro: Fröken Brogrens Veranda, Jakobsgatan 26

Linköping: Borgs Bageri & Konditori, Videgatan 4

Helsingborg: Fika på Berga, Garnisongatan 10

Jönköping: Bernards Konditori, Kyrkogatan 12

Norrköping: Kafé Kuriosa, Hörngatan 6

 


(11)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…