Annons
Annons


Succédesserten – rostad yoghurtkaka med hallon och grädde

Den saftiga sockerkakan får en extra smakskjuts när den rostas. Tillsammans med grädde och hallon blir det en spännande dessert. Superenkelt att förbereda genom att grädda kakan i förväg. Sedan går snabbt att fixa desserten.


Yoghurt ger sockerkakan extra saftighet.

Yoghurt ger sockerkakan extra saftighet.

Rostad yoghurtkaka med hallon och grädde

8–10 bitar
Tid: ca 25 min + ca 50 min i ugn

100 g mjukt smör
2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl yoghurt, turkisk, grekisk el rysk
rivet skal av 1/2 citron el 1 hel liten
3–4 dl hallon
ca 3 dl vispgrädde
kryddgrönt, exempelvis citronverbena eller citronmeliss

Annons

1. Rör samman smör och socker.

2. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner under omrörning varvat med yoghurten. Vänd ner citronskalet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 lit.

3. Grädda i 175° i 45–50 min. Prova med sticka om kakan är klar. Låt svalna.

4. Skiva kakan och rosta på båda sidor i ett torrt grilljärn. Servera genast med färska hallon och vispad grädde. Garnera med kryddgrönt.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Lättfixad yoghurtdessert med frastopp

LÄS OCKSÅ


(38)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…