Annons
Annons


Rotsakslåda med kyckling

Härlig smak får gratängen med blandade rotfrukter. Perfekt till stekt kyckling!


potatisgratang-kycklingfile

4 port
Tid: ca 35 min

1–1 1/4 kg blandade potatis, morötter, palsternackor
1/2 skivad purjolök
smör till stekning
salt, peppar
ca 6 dl gräddmjölk, 50/50
ca 1/2 dl hackad timjan

Tillbehör:
500 g kycklingfilé
paprikapulver chili explosion

Annons

1. Skala och skiva potatis och rotfrukter. Strimla purjolöken.
2. Fräs alltsammans i smör i en stor gryta. Krydda med salt och peppar. Häll över gräddmjölken och puttra samman på svag värme tills rotfrukterna är halvmjuka. Blanda ner timjan och smaka av med salt, peppar.
3. Fördela allt i portionsformar. Så här långt kan man förbereda. Gratinera i 225°, 10–15 min tills allt mjuknat och fått fin färg.
4. Dela stora kycklingfiléer, krydda med salt, peppar, paprika och chili. Stek filéerna ett par min per sida tills de är genomstekta.
5. Servera gratängen med kycklingen

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»


(58)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…