Annons
Annons


Roy Fares visar Kaliforniens bästa caféer

Roy Fares är en av Sveriges främsta konditorer med en passion för de allra läckraste och njutfulla smakerna. Nu tar han med oss till Kalifornien och de allra godaste, vackraste, maffigaste och mest frestande bakverken som USA har att erbjuda.


Hemma i köket i Stockholm bakar Roy sin egen paradtårta, double chocolate rasperry cake. Det blir också carrot & beet cupcakes, en fräsch och enkel orange bundt cake och så den svenska kondis-klassikern chokladbiskvier. Foto: Kanal 5

Hemma i köket i Stockholm bakar Roy sin egen paradtårta, double chocolate rasperry cake. Det blir också carrot & beet cupcakes, en fräsch och enkel orange bundt cake och så den svenska kondis-klassikern chokladbiskvier. Foto: Kanal 5

I United States of Cakes får vi veta hemligheterna bakom en maffig double chocolate raspberry cake, hur man får till en perfekt key lime pie eller hur mycket len fyllning man kan få in i en chocolate cheesecake peanutbutter cake.

Världens bästa bakbok

Mästerkocken Roy Fares tar med oss på en frestande resa till sin favoritplats i världen när det kommer till bakverk, desserter och andra godsaker – Kalifornien. Med utgångspunkt i hans bok med samma namn som utsågs till världens bästa bakbok i kokboks-VM förra året får vi beskåda, inspireras av och lära oss knepen bakom de livsbejakande och maffiga bakverk som amerikaner är så bra på. Vi får följa med till Roys favoritcaféer och bagerier i delstaten och möta människor som alla är experter inom sitt område.

Passion för sött

– Jag älskar den amerikanska västkusten både för deras fantastiska bakverk och för den generösa och öppna attityden – ”more is more” är devisen. I United States of Cakes delar jag med mig av mina favoritställen i Kalifornien och träffar inspirerande personligheter som delar min passion för allt som är sött, säger Roy Fares.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Hemma i Roys kök i Stockholm blir det sen massor av bakning när han visar hur man gör en mängd goda saker inspirerade av resorna till USA. Maffiga tårtor, klassiska pajer, spännande cronuts, en mängd olika oemotståndliga cupcakes, glass, churros, cake pops och mycket, mycket mer.

Kändisbesök

Roy får också besök i sitt kök av kända svenskar och bagar- och konditorprofiler, till exempel Carina Berg, Marie Serneholt, Sebastien Boudet och Ebba von Sydow. Tillsammans bakar de läckerheter som banana cream pie, oreo chocolate cheesecake, rocky road ice cream och apple donuts.

I Kalifornien träffar han bland andra Lily som är decoration master på klassiska Magnolia Bakery, kändisfestfixaren Pauline i Los Angeles som delar med sig av sina bästa mingeltips och han bakar cheesecakes med Johnny Rocco på Roccos Cheesecakes i Santa Monica.

United States of Cakes: Torsdag 9 april, kl 20.00 i Kanal 5.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…