Annons


Ruggigt på Gotland i ny tv-deckare


Kommissarien och havet - Den döende dandyn.

Kommissarien och havet – Den döende dandyn. Sólveig Arnarsdóttir som Karin Jacobsson, Inger Nilsson som Ewa, Walter Sittler som Robert Andersson och Andy Gatjen som Thomas Wittberg. Foto: Eurotroll/TV4

Kommissarie Robert Andersson och hans kollegor undersöker mordet på Egon Wallin som hittats mördad i ett galleri.

Fallet förbryllar dem eftersom den mördade mannen hade en målning runt halsen, Den döende dandyn, som nyligen blivit stulen från ett museum.

Annons

Illegal konsthandel
Fler stuna tavlor hittas i galleriets arkiv och det verkar som Wallin handlade med illegal konst. När Wallins fru går igenom makens papper hittar hon ett dokument där han begär skilsmässa och fallet tar en helt ny vändning. Det visar sig att Wallin hade en älskare och uppenbarligen planerade att lämna sin fru för honom.

Gilla Allas.se på Facebook

Älskarinna
Saker och ting kompliceras när det uppdagas att Wallin även hade en älskarinna. Frågan är om mordet hade att göra med Wallins konstaffärer eller hans privatliv. När Robert gräver i mannens familjebakgrund uppdagar han en hemsk familjehemlighet som kan vara lösningen på fallet.

Kommissarien och havet är en tysk-svensk produktion. Filmerna är baserade på Mari Jungstedts romaner om Kriminalkommissarie Robert Andersson som är stationerad på Gotland.

Kommissarien och havet – den döende dandyn: Söndag 19 augusti, kl 21.00. TV4


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…