Annons
Annons


Galet gott – rulltårta med krämig lingonfyllning

På bara en halvtimme fixar du den här festliga rulltårtan. Krämig fyllning med lingon passar perfekt med den lätta bottnen. Mums!


Lingon både i fyllning och på topp.

Rulltårta med krämig lingonfyllning

13–15 bitar
Tid: ca 30 min

Rulltårta:
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk kanel
2 msk mjölk

Annons

Fyllning:
200 g färskost av philadelphiatyp
2 dl grädde
1–2 msk florsocker
1 1/2 msk lingonsylt

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel. Sikta ner i smeten under omrörning. Rör ner mjölken.

2. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 250° i 5–7 min.

3. Dra försiktigt av papperet kakan gräddats på. Lägg över en fuktig handduk och låt svalna.

4. Vispa osten mjuk, vispa grädden fluffig och blanda försiktigt samman med osten. Smaksätt med florsocker och lingonsylt. Bred på kakan. Rulla ihop med papperet och låt stå en stund i kyl innan tårtan skivas.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Chokladrulltårta med passionsfyllning


(52)
(3)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…