Annons
Annons


Rulltårta med plommonsylt och grädde

Lättbakade rulltårta förvandlas till rena bakelsen med hemgjord plommonsylt och grädde. Med färdigköpt sylt går det ännu snabbare.


Mumsrulle med hemgjord sylt och grädde.

Mumsrulle med hemgjord sylt och grädde.

Rulltårta fylld med plommonsylt och vispad grädde

ca 12 port
Tid: ca 25 min + tid för avsvalning

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten

Fyllning:
400 g plommon
3 dl syltsocker
1/4 dl vatten
3 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
florsocker

1. Börja med plommonsylten. Dela plommonen på mitten, ta ur kärnorna.

2. Lägg plommon, syltsocker och vatten i en kastrull, koka ihop till sylt, tar ca 15 min. Låt sylten svalna.

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål, tillsätt det tillsammans med vatten till äggsmeten.

4. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 250°, 5–8 min.

5. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper (eller allra helst en sockrad handduk). Dra bort papperet som rulltårtan gräddats på. Bred på plommonsylten, ev blir det lite över. Vispa grädden och bred den ovanpå.

6. Rulla ihop till en rulltårta och skär den i skivor. Sikta över florsocker.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(59)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…