Annons


Så begravs Janne ”Loffe” Carlsson

I slutet av augusti gick den folkkäre skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson bort i cancer. I slutet av september kommer han att begravas i Stockholm. "Det kommer bli både känsligt och vemodigt", säger sambon Gurianne Sandven till Expressen.


Janne ”Loffe” Carlsson fick sitt stora genomslag med miniserien ”Någonstans i Sverige” som sändes i mitten av 1970-talet. Det var också där han fick smeknamnet Loffe.

Janne ”Loffe” Carlsson. Bild: IBL

Sitt första framträdande på vita duken gjorde han 1950 och hann genom åren med en mängd roller. Men den 31 augusti 2017 gick den folkkäre skådespelaren ur tiden.

Annons

De senaste 15 åren har Janne ”Loffe” Carlsson bott strax utanför Kristianstad tillsammans med sambon Gurianne Sandven.

Men för drygt ett år sedan diagnostiserades han med levercancer. Han fick behandling i Lund, men skrevs ut när läkarna bedömde att de inte längre kunde behandla honom.

Janne ”Loffe” Carlsson spelade mycket golf. Bild: IBL

Det sista året valde paret att tillbringa så mycket tid tillsammans som möjligt. Bland annat tillbringade de flera månader i Spanien.

Gurianne Sandven har tidigare berättat om en av de sista kvällarna paret fick tillsammans. Tillsammans hade de simmat i bassängen, badat bastu, ätit kräftor och tittat på solnedgången. Janne hade också haft en musikerkompis på besök och de hade jammat i studion.

– Janne var ju min livskamrat och nu finns han inte mer. Det kommer bli tomt, har Gurianne Sandven tidigare sagt.

Begravs i Katarina kyrka

Gurianne Sandven berättar för Expressen att begravningen kommer att hållas den 25 september klockan 15 i Katarina kyrka i Stockholm. Dödsannonsen kommer att publiceras i Stockholmstidningarna under söndagen.

– Det kommer bli både känsligt och vemodigt. Det kommer att bli en fin och trevlig begravning.

Katarina kyrka i Stockholm. Bild: IBL

Gurianne Sandven har tidigare berättat för Expressen att Janne ”Loffe” Carlsson ska begravas bredvid sin bror. Under ceremonin kommer det också spelas låtar från den den skiva som Janne ”Loffe” Carlsson gjorde tillsammans med vännen och musikproducenten Max Lorentz. Plattan blev klar kort före hans död.

– Vi kommer att göra en trevlig begravning där alla får vara med som vill och får plats. Och den musiken som ryms där kommer att vara med. Men Janne hade ju så stort register både för vad han gillade och vad han spelade. Men det kommer att spelas låtar från den sista skivan, säger Gurianne Sandven.

Janne ”Loffe” Carlsson blev 80 år gammal.

Av Helena Sjögren

Läs också: Vännernas fina ord om Janne ”Loffe” Carlsson


(147)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…