Annons
Annons


Så blev Michael Jackson Kungen av pop!

Spike Lee försöker i dokumentärfilmen Michael Jackson - från Motown till Off the Wall skildra Michael Jacksons liv. I filmen växer det fram en historia om hur en allvarlig, passionerad, hårt arbetande pojke blir "King of Pop".


Spike Lee försöker i den här dokumentärfilmen att skildra Michael Jacksons liv. Genom intervjuer med vänner och familj, arkivbilder och Michaels egna ord får vi följa hur han med det legendariska albumet Off the Wall tog steget ut i vuxenlivet och på riktigt etablerade sig som en av vår tids största artister. Foto: SHOWTIME

Michael Jackson kallas för The King of Pop. Spike Lee försöker i den här dokumentärfilmen att skildra Michael Jacksons tidiga liv. Hur han med det legendariska albumet Off the Wall etablerade sig som en av vår tids största artister. Foto: Showtime

En morgon, 1962, slutar tv-apparaten i familjen Jacksons vardagsrum i Gary, Indiana, fungera. I brist på annat börjar de fyra bröderna, Jackie, Tito, Marlon och Jermaine, att sjunga tillsammans. Snart vill även den yngste, femårige Michael, vara med och han får genast rollen som leadsinger i bandet.

Talangjakt

Bröderna uppträder till en början i olika lokala talangjakter. Under namnet The Jackson Brothers vinner de flera priser. 1967 kommer det första genombrottet. Ett lokalt skivbolag hör talas om bröderna, som nu döpt om sig till The Jackson 5, och erbjuder dem ett skivkontrakt. Succén kommer omedelbart!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Deras första fyra inspelade låtar (bl a Big Boy) blir hits och de toppar de regionala topplistorna. Det här är starten för en av de största underhållare som världen någonsin har känt.

En av de största

Genom intervjuer med vänner och familj, arkivbilder och Michaels Jacksons egna ord får vi följa hur han med det legendariska albumet Off the Wall (1979) tar steget ut i vuxenlivet och på riktigt etablerade sig som en av vår tids största artister – The King of Pop!

Jobbar med legendar

Filmen är en djupgående titt på ett kapitel i stjärnans karriär som sällan undersökts. Den låter tittaren följa med på resan när Michael Jackson startar hos Motown, slår in på en ny väg med CBS Records, och börjar jobba med den legendariske producenten Quincy Jones.

Michael Jackson – från Motown till Off the Wall: Fredag 15 april, kl 22.00 i SVT1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…