Annons
Annons


Så blir du av med bananflugor!

Visst är det irriterande med bananflugor som surrar omkring överallt i köket. Men det är lätt att bli av med dem - här kommer våra bästa tips!


bananflugor på banan

Slipp bananflugorna!

Bananflugor är inte farliga, men de kan vara irriterande och de lägger tusentals ägg på dina frukter. De livnär sig på microorganismer i multnande frukt, speciellt övermogen och skadad frukt.

Annons

6 tips för att bli av med bananflugor

1. Ha inte övermogna frukter eller grönsaker framme i köket. Var även noga med att torka bort fläckar och plocka bort matrester direkt.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Har du en bag-in-box med vin kan du sätta en bit folie runt tappen, för här gillar flugorna också att samlas. Samma sak med olivolja, täck korken med folie.

3. Töm hushållssoporna och matavfall varje dag.

4. Häll kokande vatten i vasken på kvällen. Spruta sedan ner diskmedel och låt det stå över natten utan att spola ner vatten. Flugorna i rören dör av det varma vattnet och diskmedlet gör det så halt i röret att inga nya ägg kan läggas där.

5. Häll lite äppelcidervinäger i en mugg eller i ett glas (en mugg är trevligare så att man slipper se flugorna). Sätt platsfolie över muggen och gör små hål i plastfolien. Flugorna kommer ner men inte upp igen.

6. Ett annat beprövat husmorsknep är att ställa fram en skål med 1 del vinäger, 1/2 del honung och ett par droppar diskmedel i. Flugorna lockas till vinägern och honungen, landar på ytan och eftersom diskmedlet avlägsnat ytspänningen sjunker de direkt.

Läs också:

Så blir du av med myror

Bygg en egen getingfälla


(182)
(0)


Annons

  • Eva

    Det behövs inte många olika lösningar för att bli av med bananflugorna. Följde bara detta tips och det fungerade utmärkt: https://www.rightinfonow.com/sv/bananflugor

  • Ann-Sofi Nilsson

    Försökt med alla slags fällor utan framgång. Dammsugaren är oslagbar!


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…