Annons
Annons


Så blir du fri från bikiniångest!

Badsäsongen är här men för många innebär det mer ångest än njutning. Nästan varannan kvinna våndas över tanken på att bära bikini offentligt. Här är 4 råd som befriar dig från oron!


Kvinna som är fri från bikiniångest.

Hylla din kropp för allt den har genomgått, är ett av råden.

Sommar, sol och bad. Men det är långt ifrån alla som ser fram emot att ta på sig sina badkläder. Det visar en ny undersökning från online-resebyrån eBeach.se.

Främst är det kvinnor som är bekymrade. Hela 43 procent svarar att de är oroliga för att gå i badkläder på stranden i Sverige. Motsvarande siffra för männen är 17 procent. Bland kvinnorna uppger dessutom 7 procent att de aldrig skulle visa sig i bikini eller baddräkt på svensk mark.

Bekvämare utomlands

Kroppsnojan verkar dock minska när vi lämnar landet. På frågan om det känns obehagligt att visa sig i badkläder utomlands svarar bara 30 procent av kvinnorna ja.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Även om det är oroväckande att så många känner sig obekväma är det hoppfullt att fler känner sig tillfreds med sina kroppar på utlandsresan. Jag tror det kan bero på att man slappnar av på ett annat sätt och släpper alla krav när man lämnar vardagen hemma, säger Oliver Garner, Internationell chef för eBeach.se.

Men varför gå runt och bära på vånda?

Här är 4 råd som hjälper dig att bli fri från bikiniångest:

1. Hylla din kropp!

Din kropp är fantastisk. Den har burit barn, gett liv och tagit dig dit du är i dag. Den kan gå, hoppa, springa, cykla och simma. Den har klarat påfrestningar som sjukdomar eller komplicerade operationer. Och – den kan ge dig njutning. När du tänker så inser du att det viktigaste är att din kropp faktiskt fungerar.

2. Ge hjärnan rimliga referenser!

Sluta mata din hjärna med orealistiska föreställningar om hur du borde se ut. För 40–50-åriga kvinnor är det helt orimligt att försöka efterlikna en 20-åring. Ge i stället din hjärna rimliga referenser: Du är en mogen kvinna. Du ser ut som andra mogna kvinnor gör.

3. Fokusera på yttre intryck!

Se dig omkring på stranden och njut av solen. Känn strålarna värma din hud, havet svalka din kropp och sanden smeka dina tår. Hör vågornas brus, fåglarnas kvitter, barnens skratt och känn den ljumma sommarbrisen. Njut av att du är ledig och får uppleva detta.

4. Välj ett alternativ!

Om du verkligen inte trivs i din bikini behöver du inte ta på den. Välj en baddräkt i stället. Eller varför inte en tankini, kaftan eller tunn sommarklänning. Efter en stund på stranden kommer du att inse att vi alla bara är människor som är ganska lika varandra trots allt.

Läs också: Så packar du smart inför resan

Fotnot: Undersökningen är beställd av eBeach.se och genomförd av undersökningsföretaget Atomik Research. Undersökningen har 1005 respondenter och är statistiskt säkerställd på riksnivå.


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…