Annons
Annons


Så blomstrar sommarfesten!

Stjärnfloristen visar hur du får sommarens kalas att blomstra lite extra! Blommor gör kalaset roligare, festen finare och borden mer inbjudande.


Sofie Danielsson

Sofie Danielsson representerade Sverige i världsmästerskap i blomsterbindning. Foto: Interflora

Sofie Danielsson, som representerade Sverige i Interfloras världsmästerskap i blomsterbinderi i juni, visar vi hur du kan dekorera med blommor till sommarens fester.

Läs också: 12 sätt att duka fint till middagen eller festen!

Annons

Är du gäst på kalasen är det enkelt att göra sig populär – ge blommor till värden eller skicka ett Blommogram som anländer före gästerna. Vissa blommogram som stödjer Cancerfonden och då är det flera som blir glada över blommorna.

Gilla Allas.se på Facebook

Om det är du själv som bjuder in till sommarfest så får du här lite tips och inspiration på hur du kan göra bordet extra blomstrande!

•   Vilda och yviga blomsterdekorationer är helt rätt! Låt det gärna vara lite luft mellan blommorna – på så sätt syns varje enskild blomma bättre och du behöver heller inte använda lika många.

•   Våga färg och våga blanda blomsorter! Doftande örter och klassiska krukväxter passar alldeles utmärkt som snittblommor.

•   Sprid ut blommorna. Det är lätt att man fokuserar på den stora bordsdekorationen och glömmer små platser där blommor gör sig fint. Genom att dekorera på oväntade ställen och på oväntade sätt så skapas samtalsämnen under festen men även långt efteråt!

•   Långa och frodiga girlanger med instuckna  blommor är vackra som bordsdekorationer! De är låga så att man ser bordsgrannarna men ger ändå en grönskande och härlig känsla.

• Blomsterkransar kan användas som festlig dekoration på bord eller hängande från taket.

Läs också: Höstens trender – stort bildextra!

servettring

Gör en fin servettring med blommor och blad.

LÄS OCKSÅ


(4)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…