Annons
Annons


Så får du batteriet i telefonen att hålla längre

Många upplever att batterierna i dagens mobiltelefoner håller väldigt dåligt och blir sämre med tiden. Men gör du på rätt sätt håller ditt batteri längre - här kommer 6 tips!


ladda telefon

Ladda telefonen på rätt sätt så håller batteriet längre.

1. Ladda bara när det behövs
De flesta med en mobiltelefon lägger telefonen på laddning över natten. Och när batteriet är full slutar visserligen batteriet att ladda men att fortsätta ha laddaren inkopplad kan göra att batteriet får jobba och det kan minska livslängden på batteriet. Se även punkt 3 nedan.

Annons

2. Ladda mindre och oftare
Många låter sina telefoner ladda ur helt innan de laddar upp dem igen. Den metoden var bra för äldre batterier men idag är det litiumbatterier i telefoner och de mår bäst av att laddas lite åt gången. Litiumbatterier kan dessutom bli mer instabila om de laddas ur hela tiden.

Läs också: Så får du tillbaka din stulna mobiltelefon

3. Undvik att ladda fullt
Litiumbatterier verkar må bäst om de inte utsätts för att bli fulladdade hela tiden. Batteriet i din telefon håller längre om du försöker att alltid ha telefonen laddad mellan 40% och 80%

4. Tänk på temperaturen
Undvik att ladda telefonen i för hög eller för låg temperatur.

Läs också: Så räddar du en blöt mobiltelefon

5. Använd rätt laddare
Undvik piratkopior. Det kan fungera med en laddare som inte tillhör just din telefon men fråga alltid kunnig personal om du behöver köpa ett annat märke.

6. Stäng av och koppla av
Både telefonen, batteriet och du mår bra av pauser ibland. Batteriets livslängd sägs öka om du låter telefonen vara helt avstängd ibland.

Källor: Battery University och Mashable.com


(103)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…