Annons


Så får du billigaste flygresorna!

När är det billigast att boka flygbiljetter till årets utlandssemester? En kartläggning över flygresor visar att priset generellt är lägst 26 veckor i förväg. Men valet av destination kan påverka när det är bäst att slå till.


boka-billigt-flyg

Resesöksajten Skyscanner har analyserat tre års bokningsdata på över 250 miljoner bokade flygresor och tagit reda på när det är billigast att boka flygresa från Sverige. Kartläggningen omfattar tio populära resmål och visar att 26 veckor i förväg är den bästa tiden att boka flygbiljetten, då är priset 18 procent lägre än genomsnittspriset för hela året. Statistiken visar också att det finns pengar att spara för den som vill köpa flygbiljetten närmare avresan. Bokar man 9 veckor innan avresa sparar man i snitt tio procent.

Annons

Till exempel är Frankrike-resan bäst att boka 18 veckor innan avresa medan resan till Thailand bör bokas 22 veckor i förväg. Samtidigt är det billigast att resa under november där priserna är som allra lägst under vecka 46. Den veckan kan man spara upp till 18 procent på flygbiljetten.

Redan i fjol visade kartläggningen att sista minuten-resor inte är en bra strategi för den som vill flyga billigt. Den dyraste veckan att boka resa är nämligen samma vecka som flyget avgår och flygbiljetten kostar då 25 procent mer jämfört med genomsnittspriset. Samtidigt visar Skyscanners bokningsstatistik att majoriteten av svenska resenärer, 52 procent, väljer att boka sin flygresa mindre än en månad i förväg.

– Priset på flygresor är som dyrast när mer än hälften av våra resenärer bokar sina biljetter. Genom den här kartläggningen vill vi hjälpa resenärer att hitta de billigaste flygbiljetterna till sina favoritdestintationer. Eempelvis kan USA-fantasten spara runt tusen kronor om resan bokas vid rätt tillfälle. För pengarna man sparar kan man exempevis unna sig ett bättre hotell eller en lyxig restaurangupplevelse. Ett annat tips för att försäkra sig om att hitta de billigaste flygbiljetterna är att använda en prisagent. Den hjälper till att meddela dig via email om förändringar i biljettpriserna så du själv slipper söka efter billiga resor, säger Samantha Ayles, PR Manager på Skyscanner.

Den bästa tiden att boka beror i slutändan på var någonstans i världen du reser. Vill du exempelvis besöka New York, Los Angeles eller någon av USAs andra resmål bör flyget bokas 27 veckor i förväg. Då kan du spara 14 procent jämfört med snittpriset under året. Står istället en resa till Spanien högt i kurs ska du satsa på att boka flygbiljetten sju veckor innan planet lyfter, när priserna är generellt 24 procent lägre än genomsnittet.

flygresor


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…