Annons
Annons


Så får du billigaste resan!


hitta billig resa

Foto: Roy Ismael

Just nu är det höstlovstider och då går, som vid alla andra skollov, priserna på resor upp ordentligt. Men det finns pengar att tjäna med några små knep.
Reseguiden.se har sammanställt reseproffsens fyra bästa knep för en billig höstresa:

Annons

1. Leta priser på nätet

De bästa priserna hittar du om du letar på nätet. Ju mer tid du ägnar åt att leta desto fler fynd kan du hitta, du sparar mycket tid genom att använda jämförelsesajter, som Reseguiden.se och liknande. Då kan du söka resor hos flera hundra resesajter på ett och samma ställe. Priser på både flyg och hotell ändrar sig snabbt, därför är det bra att dela upp sökandet på flera dagar och under olika tider på dygnet.

2. Paketera resan själv

Om charterresorna är slut eller mycket dyra så kan du boka hotell och flyg själv. För många av destinationerna kring Medelhavet är högsäsongen över och priserna på hotell är därför mycket låga. Om du inte hittar billiga flyg till din destination så kan du prova att flyga till landets huvudstad och sedan åka inrikesflyg därifrån.

3. Åk på fel veckodag

Priserna på resor är oftast som högst under fredagar och söndagar eftersom det är de stora resedagarna, framför allt i samband med skolornas lov. Res i stället när lovet redan kommit igång, till exempel på måndagen eller tisdagen.

4. Res från ett grannland

Problemet med många lov är att alla skolor i nästan hela Sverige har ledigt samtidigt. Priserna blir därför mycket högre i just Sverige än i våra grannländer där skolorna inte har ledigt. Det går att hitta resor för upp till halva priset om du är beredd att flyga från Helsingfors, Köpenhamn eller Oslo i stället för Stockholm och Göteborg.


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…