Annons


Så får du resan att räcka längre!


Foto: Apollo

Foto: Apollo

Rekordmånga reste bort till sol och värme under jul- och nyår. Vetenskapen visar att de gynnsamma effekter vi får när vi reser sitter i en tid även när vi kommer hem, både de psykiska och fysiska. Med rätt hjälpmedel kan vi förlänga intrycken och leva längre på varje resa – smart för både hälsan och ekonomin. Experterna i Apollos rapport ”Restrender: Hälsa” tipsar om att väcka minnen med favoritmat, vardagssaker, diskussioner och annat.

Annons

Att resa är bra för vår hälsa – både psykiskt och fysiskt. Till exempel får hjärtat det lättare att jobba och enligt en färsk Sifo-undersökning tycker 72 % av alla svenskar att man mår psykiskt bättre vid resor till sol och värme. Effekterna avtar när vi kommer hem men upplevelsen av resan, minnena, kan räcka hela livet.

5 tips på hur du får resan att räcka längre*

1. Köp med favoritmaten hem eller laga resmålets lokala rätter för att väcka minnen.

2. Köp vardagssaker i stället för souvenirer, ett köksredskap från resmålet påminner dig länge om resan, varje gång du använder det.

3. Prata om resan med vänner och med barnen, till exempel vid nattning. Ge utrymme för minnen och reflektioner.

4. Återvänd till resan i tankarna när du hamnar i bilkö eller andra tråkiga situationer, det tar udden av stressen.

5. Lär av resan. För in den mer avslappnade livsstilen från resan i vardagen – skapa omväxling och ge dig själv mer tid.

* Tipsen är hämtade från Elizabeth Kuylenstierna, coach och författare, samt Maria Gerlofson, coach, föreläsare och skribent, som delar med sig av sina erfarenheter i Apollos rapport ”Restrender: Hälsa”.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…