Annons
Annons


Så får du Salovum och SPC-flakes med förmån

Här skriver vi om ett nytt botemedel för den som är drabbad av Menières sjukdom, Crohns syndrom , ulcerös colit eller mjölkstockning, nämligen genom att tillföra AF-protein genom preparaten SPC-flakes och/eller Salovum.


botemedel-agg

Nu undrar många grupper om de kan få SPC-flakes och Salovum med förmån. I de allra flesta landsting är det möjligt!

Finns på L-listan
Så här är det: Salovum och SPC Flakes finns på den s.k L-listan, alltså listan på livsmedel för patienter med speciella behov som godkänns av Läkemedelsverket. Detta innebär att alla barn (upp till 16 år) får det helt utan kostnad.

Annons

För den som är över 16 år är det landstingsbidrag som gäller och alla landsting (utom Gävleborgs landsting) ger bidrag. Dessa bidrag varierar dock från landsting till landsting.

Gilla Allas.se på Facebook

Dietist skriver recept
Är man över 16 skall man tala med sin läkare, som i sin tur tar kontakt med en vuxendietist som kan regelverket i sitt landsting. Dietisten beräknar vad patienten behöver och skriver ut ett beslut på hur mycket du behöver, och preparaten kan hämtas ut varje månad.

Preparaten kan också köpas receptfritt på apotek. En förpackning SPC-flakes kostar cirka 125:- och en förpackning Salovum 2100:-.

Klicka här för att läsa om SPC-flakes.

Klicka här för att läsa om Salovum.

LÄS OCKSÅ


(18)
(0)


Annons

  • ”botemedel” mot Crohns? Nu tycker jag nog att ni formulerat er besynnerligt. Det är en kronisk sjukdom. Det finns inget botmedel.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…