Annons
Annons


Så får du strålande ögon – 10 smarta tips

Med pennor, skuggor och mascara kan du få en intensiv, klar och pigg blick. Det är ögonen som ska synas – inte makeupen. Här är tips och smarta produkter som får dig att stråla!


Enkel ögon-makeup i naturliga toner.

1. Ge ögonpartiet och hela ansiktet ett lyft – tona ner mörka skuggor under ögonen och i inre och yttre ögonvrån med en concealer. Välj en nyans aningen ljusare än din hud.

2. Använd en franstång innan du applicerar mascara. Det ger en fin form och gör det lättare att få ett snyggt resultat utan klumpar.

Annons

3. Plocka ögonbrynen med en pincett. Det öppnar upp ögat och ger faktiskt ett litet lyft till ansiktet. Plocka i underkanten och ytterkanterna av brynen.

4. Betona brynen med en ögonbrynspenna. Snyggast och mest naturligt blir resultatet med en sandton. Passar även dig som är mörk.

5. Med en ögonbrynsgelé fixerar du formen på brynen!

6. Upptäck vilket fint resultat du får med tre ögonskuggor. Lägg en ljusbeige skugga över hela locket. Markera globlinjen med exempelvis en sandton. Lägg en mörk skugga, till exempel en mörkbrun, ytterst på ögonlocket och längs yttre halvan av nedre fransraden.

7. Tona ut ögonskuggorna väl så att det inte syns exakt var den ena börjar och den andra tar vid.

8. Kombinera ögonskuggorna (se punkt 6) med en matchande ögonpenna. Börja med den ljusa skuggan över hela locket, måla med pennan längs fransraden och lägg sedan den mörka skuggan över linjen och tona ut.

9. Välj mascara utifrån vilket resultat du vill ha. En del ger mycket längd och/eller volym, andra ett mer naturligt resultat. Fråga i parfymdisken.

10. Om du tycker att svart mascara ger ett lite för hårt resultat – testa brun i stället!


(11)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…