Annons
Annons


Så får ni bättre semestersex

Semesterveckorna kantas ofta av en tärande stress i form av uppbyggda förväntningar på hur fantastiskt allt ska bli nu när vi äntligen får tid till samlivet.


Semester och sommar öppnar för nya möjligheter till sex.

Vi ska spendera tid med familj och vänner och allt det vi inte fokuserat på under året ska nu tas igen under några få veckor. Och som om det inte vore nog ökar även pressen på sexlivet – något som den ökade försäljningen av potensläkemedel under semestertider är ett bevis på.

Annons

Pressen ökar
För många som lever i en relation ökar pressen att ha det helt fantastiskt och leva upp till den perfekta samvaron. Det är dags att ha tid för sin partner och verkligen rå om varandra. Känns det igen?

– Förväntningar är den största tjuven i vår relation under semestern. Vi vet att det finns en massa måsten i samband med ledigheten och därmed kommer också en större förväntansbild än den vi har normalt, säger Malena Ivarsson, socionom och auktoriserad klinisk sexolog.

Depåerna är tömda
Försäljningen av potensläkemedel ökar i samband med semestrar och storhelger.

– Det är ett tecken på att vi under ledigheten ska ”hinna med” och ägna varandra kvalitetstid. Men har man haft en lång arbetsperiod bakom sig är det lätt att energidepåerna är tomma, förklarar Malena Ivarsson.

Här är Malenas tips för att få förhållandet/sexlivet att fungera under semestern:

  • Gå igenom förväntningarna med din partner: vad vill ni ha ut av semestern?
  • Dra ner på alkoholen – den dämpar den sexuella förmågan för både kvinnor och män
  • Prova att ha sex på udda tider och platser
  • Lova inte något direkt till släkt och vänner som vill komma och hälsa på – stäm av med din partner innan du gör upp planer
  • Var positiv när ni pratar med varandra – kommentarer som ”vad var det jag sa” eller ”du ska alltid bestämma” förstör relationer

(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…