Annons
Annons


Så firar vi: Kvinnor vill resa – män vill kramas!


 

Kvinnor i storstan åker gärna på en weekendresa och firar i champagne, enligt en undersökning från Sifo.

Svenska kvinnor i åldrarna 20-45 vill helst ha någon form av upplevelse i present av sin partner (kvinna eller man) medan männen i samma åldersgrupp i stor utsträckning faktiskt nöjer sig med en kram.

Annons

Vad gäller firande generellt kan man konstatera att kvinnor celebrerar mera och att fina hemmamiddagar är populärt. Detta framkommer i en undersökning från TNS Sifo av svenska kvinnor och män i åldrarna 20-45 år som utförts på uppdrag av Collector kring konsumtionsvanor, firande och presenter.

Gilla Allas.se på Facebook

Hälften vill resa
51 procent av kvinnorna mellan 20 och 45 år vill helst av allt ha en weekendresa som present av sin partner och på andra plats kommer teater/konsertbiljetter. Om man sedan tittar på vad männen ger i present till sin partner så kommer en weekendresa på första plats med 22 procent, ett restaurangbesök på andra och smycken på tredje.

Männen vill gärna ha en kram
Precis som för kvinnorna verkar önskepresenten för männen i studien vara en weekendresa. Fast för hela 23 procent av männen räcker det faktiskt med en kram. Motsvarande siffra för kvinnorna är endast sju procent.

Kvinnornas presenter till sin partner består oftast av weekendresor, restaurangbesök och teater/konsertbiljetter. Kläder ligger också högt på listan. Bland männen är det samtidigt få som önskar sig just kläder. När det gäller den bland männen så eftertraktade kramen, så är det bara fyra procent av kvinnorna som helst ger en sådan till sin partner.

Champagnekorken åker av i storstan
Hur firar man oväntade händelser? Det visar sig att kvinnorna i studien generellt är bättre på att fira jämfört med männen och att storstadsborna dricker mest champagne. I storstan väljer nästan dubbelt så många att fira med champagne jämfört med övriga Sverige.

Samtidigt kan man konstatera att middagar faktiskt går före både tårta och champagne när man ska fira något oväntat trevligt. Fina hemmamiddagar är populärast och fler väljer det alternativet jämfört med restaurangbesök.

Undersökningen genomfördes av Sifo under maj 2013. 1001 online-intervjuer genomfördes med 511 män och 490 kvinnor i åldern 20-45 år från TNS Sifos egen panel.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…