Annons
Annons


Så fixar du billigaste semesterresan


Vet du när du vill åka på semester men är inte säker på vart? Eller har du redan bestämt dig för destination men är flexibel med datum? Kan du kanske tänka dig att ta en tidig morgonflight på avresedagen? Genom att vara en flexibel resenär och lära dig filtrera dina resesökningar kan du spara mycket pengar.

Annons

Vintern har slagit ner med besked i Sverige och längtan efter en semesterresa växer sig allt starkare. Att boka en resa till solen kan dock bli en dyr historia – om man inte är en påläst och listig resenär, vill säga. Det finns nämligen en rad knep att ta till som gör att slutpriset blir betydligt lägre när man bokar sin resa. Resesöksajten Skyscanner har listat de bästa tipsen som kan göra flygresan billigare:

Gilla Allas.se på Facebook

Flyg dit plånboken pekar

Om man redan vet vilka datum man har ledigt från jobbet eller skolan – men inte är fast besluten om vart man ska åka – kan man tjäna mycket pengar på att ha ett öppet sinne och vara flexibel med resmålet. På Skyscanner kan man exempelvis fylla i sin avreseort, de dagar man vill resa på och sedan välja ”Överallt” i fältet för destination. Då listas automatisk de billigaste flygbiljetterna till en rad olika länder. Under respektive land finns orterna sorterade efter prislapp. Spanien, Thailand eller kanske USA? Låt varken fantasin eller plånboken sätta gränserna.

Lär dig filtrera sökningen

Om man redan har klart för sig vart man vill åka men är flexibel med datum går det att spara mycket pengar. Genom att göra öppna sökningar på en destination eller ett land kan man sedan jämföra vilka månader eller datum som är billigast att resa på. Om man även exempelvis kan tänka sig en tidig flight och en mellanlandning längs med vägen kan det också dra ner priset rejält. Orkar man dessutom ta sig till en flygplats lite längre från sin avreseort kan även det ha effekt på priset. Klicka dig fram och filtrera loss.

Skapa en prisagent

Har man redan hittat den perfekta resan men känner att priset är lite väl högt, går det hålla resan under uppsikt. Genom att skapa en prisagent så får man ett mejl så fort resan har gått upp eller ner i pris. Så snart resan är nere på önskad nivå är det bara att klicka på länken i mailet och slå till.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…