Annons
Annons


Så flirtar svenska singelmammor!


Enligt en färsk undersökning har de flesta svenska singelmammor inga problem med att visa sig intresserade av en partner.

Svenska singelmammor drar sig inte för att visa att de är intresserade av en potentiell partner. Vanligast är att mammorna håller kvar blicken extra länge när de flirtar, näst vanligast är att de ler mycket följt av att gå fram och starta en konversation.

Annons

Detta och mycket mer avslöjar SverigeMamman 2012, en unik rapport om svenska mammors tankar och värderingar som presenteras för tredje året i rad av Familjeliv.

Gilla Allas.se på Facebook

Hela landet
Undersökningen SverigeMamman genomförs i år för tredje året i rad av Sveriges största familjesajt, Familjeliv. Tidigare år har undersökningen genomförts bland Familjelivs medlemmar och besökare på sajten. I år har den i stället genomförts bland svenska mammor över hela landet via en statistiskt säkerställd undersökning av undersökningsföretaget NORM.

Väntar inte på att bli uppraggade
Resultatet visar bland annat att de flesta singelmammor inte väntar på att bli uppraggade utan själva gärna flirtar med någon de är intresserad av. Endast en av tio (nio procent) visar aldrig att de är intresserade utan väntar på att den andra personen ska ta kontakt. Det vanligaste sättet som singelmammorna flirtar på är att hålla kvar blicken extra länge (43 procent), le mycket (40 procent) följt av att gå fram och starta en konversation (25 procent).

– Det kan finnas svårigheter för en singelmamma att träffa en ny partner. Men glädjande nog ser vi i SverigeMamman 2012 att barnen fortfarande kommer i första rummet för mammorna om de skulle träffa någon ny. Det största problemet enligt majoriteten av mammorna skulle vara att barnen inte kommer överens med den nya partnern, säger Ylva Hvarfner VD på Familjeliv.

Flirt via sociala medier ökar
Att hitta en partner via sociala medier är en ökande företeelse bland svenska mammor. Bland de mammor som i dag är singlar är det dubbelt så vanligt att de visar intresse via sociala medier jämfört med när de mammor som i dag är gifta eller sambo senast var singel. Dagens singelmammor är också bättre på att säga till en potentiell partner att de är intresserade jämfört med de som i dag är gifta eller sambo.

Så flirtar singelmammor:

  • Håller kvar blicken extra länge: 43 procent
  • Ler mycket: 40 procent
  • Går fram och startar en konversation: 25 procent
  • Skrattar mycket: 24 procent
  • Försöker ta på personen: 14 procent
  • Kontaktar via sociala medier, till exempel Facebook: 15 procent
  • Jag är för blyg för att visa att jag är intresserad: 11 procent
  • Säger att jag är intresserad: 10 procent
  • Vet ej: 23 procent

Läs rapporten i sin helhet här.

Om rapporten:
SverigeMamman 2012 baseras på resultatet från en statistiskt säkerställd undersökning som har genomförts av undersökningsföretaget NORM (Nordic Market Research AB) på uppdrag av Familjeliv Media. Undersökningen genomfördes online, via en så kallad accesspanel, mellan den 23 augusti och 2 september 2012. Urvalsramen för respondenterna är mammor med hemmaboende barn i åldern 17 år eller yngre. Undersökningen är riksrepresentativ och representerar ett genomsnitt av befolkningen för den aktuella målgruppen. Totalt deltog 1 128 mammor i undersökningen.

 


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…