Annons
Annons


Så går det i Andra chansen!


Helena Paparizou och Martin Stenmarck.

Helena Paparizou och Martin Stenmarck. En går till final, en är chanslös enligt Allas schlagertippare.

State of Drama, Helena Paparizou och Ammotrack kommer att slåss om platserna till finalen i Melodifestivalens Andra chansen ikväll. Möjligen kan Outtrigger blanda sig i leken!

Det menar Festivalbloggens tippare Mikael Frohm som inte alls tror på Martin Stenmarck den här gången:
– ”När änglarna går hem” ger mig ingen festivalkänsla och det är egentligen slöseri med resurser att använda en så bra sångare som Martin Stenmarck till det här.

Annons

Chanslösa
Varken Linus Svenning eller Ellinore Holmer har någon chans att gå vidare. Inte heller den pigga trion JEM enligt, Mikael Frohms tips här nedan:

Ammotrack – Raise Your Hands
Det börjar visserligen som en radiostörning, men sen hittar de rätt spår och då blir det både fart, fyr och melodi. Mikael de Bruin fixar sången och det är häftiga trummor och gitariff. En personlig favorit som faktiskt bör kunna ta en finalplats.

Linus Svenning – Bröder
Lite Nordmanstuk är det allt över Linus – en enkel melodi med en känslosam text som kan gå hem i stugorna om Linus kan hålla nerver och stämbanden i styr. Men knappast till finalen

JEM – Love Trigger
En häftig trio med lite discohouse – ett kul koncept helt enkelt. Elli, Mergime och Jeremie har kul på scen, men är en aning orutinerade. Låten hade nog behövt en starkare refräng, den sticker liksom inte ut tillräckligt mycket. Risk att den upplevs både tjatig och skränig.

State of Drama – All We Are
Charmig låt med ännu en bra sånginsats av Emil Gullhamn. Refrängen med kören höjer också låten ett snäpp. En trallvänlig sak med en kraftig hake som gör den svår att värja sig mot. vinner också på att ha hörts flera gånger.

Ellinore Holmer – En himmelsk sång
Ellinor har en näpen röst, men har lite svårt att bära upp låten hela vägen. Räcker nog med en ballad av den här typen i finalen.

Martin Stenmarck – När änglarna går hem
Det är mer Ladies Night än Melodifestival över den här låten. Får ändå lite underdogkänsla när låten efter lång startsträcka kommer igång, men den känslan försvinner snabbt igen.

Helena Paparizou – Survivor
En duktig sångerska och artist med en låt som känns lite daterad, men det kan gå. Helena har den rutin som behövs för att lyfta låten och den kommer säkert spelas en hel del på radio. Klar chans att gå till finalen.

Outtrigger – Echo
Årets Lordi? Har en hyfsad låt med en snygg vers men där refrängen inte får mig att slå volter. Av all scenenergi blir det liksom mycket väsen för ingenting. Kan sluta både i topp och bli en flopp, beroende på svenska folkets röstningsform.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…