Annons
Annons


Så gör du egna grönkålschips

Supernyttigt och gott - grönskålschips har blivit snackset det snackas om!


Läs också: Blomkålsgratäng på Jamie Olivers vis

Och det är enkelt att göra hemma:

Ta en påse färsk färdigstrimlad grönkål eller färska blad (då får du skära bort mittstjälken och riva i mindre bitar). Skölj och torka bladen.

Annons

Ringla över olivolja (och pressa över citron om du gillar det). Massera in oljan så att grönkålen blir mjuk.

Sprid ut grönkålen på en ugnsplåt med bakpapper. Strö över flingsalt (testa med chiliflakes också om du vill ha chipsen lite hetare).

Gilla Allas.se på Facebook

Sätt in plåten i ugnen på 200 grader och låt dem på bli krispiga på cirka 10-15 minuter.

Här kan du se en film om hur man gör:

 

Det finns även tips om att man kan göra grönkålschipsen ÄNNU godare OCH snabbare i mikron! Gör på samma sätt men sprid ut bitarna på ett mikrosäkert fat och kör dem i mikron i cirka 3 minuter:

LÄS OCKSÅ


(145)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…