Annons
Annons


Så gör du en digital detox på resan

Selfies, bara ben vid poolen, ännu fler selfies och massor av mat – de flesta har nog sett dessa typer av bilder i feeden på Facebook eller Instagram. Men hur mycket är egentligen svenskarna ute på sociala medier under utlandsresan?


digital-detox

Svenskarna är aktiva på sociala medier. Enligt färsk statistik från Internetstiftelsen i Sverige använder 70 procent av svenska internetanvändare Facebook. Fyra av tio är aktiva på Instagram. Men hur ser sociala medievanorna ut på semestern? eBeach har frågat drygt 1 000 svenskar om deras sociala medierutiner på utlandsresan.

Annons

16 procent uppger att de är lika aktiva på resan som hemma. Men majoriteten, 66 procent, är faktiskt mindre aktiva på semestern. Något som går i linje med att nästan lika många, 67 procent, inte känner sig stressade över att inte kunna vara ständigt uppkopplad på resan.

Gilla Allas.se på Facebook

Så tar du en digital detox på semestern – eBeach bästa tips

  • Ta inte fram mobilen för att ta en bild så fort det sker något speciellt – upplev ögonblicket istället.
  • Bestäm en tidpunkt på dagen då du kollar igenom alla dina sms, mail och sociala medier.
  • Meddela vänner och familj att du inte kommer att vara lika aktiv och att de endast får höra av sig om det är något allvarligt, så slipper du bli störd i onödan.
  • Stäng även av dina push-notifikationer för att ytterligare minimera störningsmoment.
  • Läs en bok innan du går och lägger dig istället för att stirra på skärmen. Ljuset från mobilen hämmar produktionen av melatonin, som styr vår sömncykel.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…