Annons
Annons


Så gör du nya goda hälsodrycken alla pratar om!

Den har hyllats av bloggare över hela världen för sina hälsoeffekter. Så här gör du golden milk - hetaste hälsodrycken just nu!


golden-milk

Nyckelingrediensen är gurkmeja, den färgstarka kryddan som står för curryblandningens gula färg – och merparten av dess nyttiga egenskaper. Gurkmeja finns som torkad krydda, men kan också köpas färsk i välsorterade hälso- och livsmedelsbutiker.

Annons

Gurkmeja anses antiinflammatoriskt och har i studier visat sig hjälpa mot både IBS, depression och ledvärk. Örten har en lång tradition inom ayurveda, där den används för att just lindra smärta och hämma inflammation.

Även ingefära är en tongivande ingrediens, särskilt smakmässigt. Ingefära används ofta i preparat som ska stärka immunförsvaret eller lindra ledsmärta.

Drick din golden milk som den är, eller krydda med kardemumma, kanel eller vaniljpulver.

Recept på golden milk

Ingredienser (1 portion)
0,5 dl torkad gurkmeja
1 msk torkad ingefära
1,5 dl vatten

2 dl osötad mandelmjölk (kan ersättas med rismjölk eller kokosmjölk)
1 tsk kokosolja

Valfri smaksättning, vi rekommenderar kanel, kardemumma eller vaniljpulver

Gör så här
Koka upp vattnet, vispa ner gurkmejan och ingefäran och låt sjuda på svag värme. Efter 6-8 minuter blir konsistensen till en tjock pasta. Den räcker till flera glas guldmjölk och kan förvaras i kylskåp i 1-2 veckor.

För att göra guldmjölken, värm 2 dl mandelmjölk och 1 tsk kokosolja försiktigt på spisen och vispa ner 1 tsk guldpasta. Smaksätt eventuellt med kanel, kardemumma eller vaniljpulver. Vill du ha en sötare dryck kan du droppa ner lite honung (då ökar dock antalet kalorier).

Läs också: Hälsodryck med ingefära

Av Jennie Sandberg. Artikeln har tidigare publicerats på MåBra

LÄS OCKSÅ


(161)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…