Annons
Annons


Så grillar du lax på bästa sätt!

Tre smarta knep för att undvika att laxen bränner fast på grillen.


 

Så grillar du lax på bästa sätt så den inte bränner fast på grillen:

Skinnsidan ner. Behåll skinnet på laxfilén. Strö på rikligt med salt och andra kryddor som du gillar. Låt vila i 20 minuter. Grilla den först på ovansidan så att den får en fin yta. Vänd sedan och grilla klart med skinnsidan ner, med locket på, i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 50–55°C. Man kan också grilla laxen med skinnsidan ner från början. Då måste man ha locket på, eller göra ett lock av folie som läggs över laxen.

Annons

Gräddtricket.Vänd bitar av lax utan skinn i grädde. Se till att bitarna täcks. Låt det mesta av grädden rinna av. Lägg på het grill. Grilla 2–3 minuter på varje sida.

Citronbädden. Gör en bädd av citronskivor på grillen. Lägg på en bit lax utan skinn. Grilla 5–6 minuter på varje sida.

Läs också: Varningen: därför ska du INTE grilla lax i folie!

Källa: Norges sjømatråd

 


(55)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…