Annons
Annons


Så här bra är bidragen i deltävling ett!


I dag repeterar artisterna i första deltävlingen av årets Melodifestival sina låtar. Det är första gången med scenkläder. Och sista gången innan det publika genrepet i kväll. Festival-Johanna är på plats – så här tycker hon om startfältet i deltävling 1!

Annons
Molly-pettersson-hammar

Molly Pettersson Hammar.

”I’ll Be Fine” – Molly Pettersson Hammar. Det här är bra! En låt som sätter sig redan vid första lyssningen. Vilket så klart är en stor fördel när de flesta faktiskt bara får höra låten en gång till skillnad från oss journalister som hört den tre gånger bara på eftermiddagen idag. Upptempo med soulkänsla. Modernt. Ellen Benediktsons böjda ljusramp från förra året fast med annat ljus. Carolafläkt. Stark röst. Kan ta sig direkt till final.

Gilla Allas.se på Facebook
daniel-gildenlow

Daniel Gildenlöw.

”Pappa” – Daniel Gildenlöw. Fint med ett budskap som berör. Barfota. Fin låt men… nja. Är det något här som tar honom vidare så är det budskapet i låten. Linus-Svenning-bröder-skräll-varning alltså.

rickard-soderberg-elizeryd

Elize Ryd & Rickard Söderberg.

”One By One” – Elize Ryd & Rickard Söderberg. Oj. Fantastiska röster och pampigt värre. Hade jag sett detta på operan eller i en musikal hade jag älskat det. I mellon känns det… inte klockrent. Lite omodernt helt enkelt.

dolly-style

Dolly Style.

”Hello Hi” – Dolly Style. Hej! 90-talet ringde och ville ha tillbaka Aqua-Lene och ”Barbie Girl”. Det här ser ut som Yohio x 3. Låter dock inte som Yohio alls. Molly, Polly och Holly har tidigare varnat mig för att låten kommer att sätta sig i mitt huvud. Det hade de rätt i. Dessutom kommer jag att få höra den tolv gånger om dagen när jag kommer hem, om mina barn får bestämma. För det här är barnens låt. Nu är frågan vem som röstar mest – barn eller vuxna?

behrang-miri-victor-crone

Behrang Miri feat. Victor Crone.

”Det rår vi inte för” – Behrang Miri feat. Victor Crone. Det här är inte dumt alls faktiskt. Det är inte riktigt den sortens musik jag brukar lyssna på men Behrang gör det han är bäst på och Victor Crone håller ihop den här låten på ett väldigt bra sätt. Kanske inte raka vägen till final men rakt in på min Spotifylista helt klart.

jessica-andersson

Jessica Andersson.

”Can’t Hurt Me Now” – Jessica Andersson. Det här är snyggt. Ballad. Love. Paljetter. Carolafläkt (på klänningen). Men Sanna gjorde detta förra året. Varje Melodifestival bör absolut ha sin fina ballad men nu tror jag att Sannas framfart 2014 kan förstöra Jessicas chanser. I år vill svenska folket skicka något annat till Eurovision.

eric-saade

”Sting” – Eric Saade. Hm. Saade har sagt att han vill vinna. Han vill ju vinna hela Eurovision som jag har förstått det. Frågan är om det verkligen går med denna låten? Det ÄR en bra låt. Absolut. Modern. Fart och fläkt. Cool dans. Och allting toppas med att Saade hissas upp i någon slags flygande balkong, eller ”tefatet” som studiomannen kallar korgen. Han flyger högt och siktar högt helt klädd i vitt. Direkt till final, såklart, men sedan återstår tre deltävlingar till med duktiga artister och låtskrivare…

Foto: Sjfoto.se


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…