Annons
Annons


Så här går det i semifinal 1!


sanna nielsen i eurovision

Rubriken här kanske ljuger lite men jag (Festival-Johanna) har sett det sista genrepet innan kvällens direktsändning och jag tippar dessa tio låtarna vidare till finalen på lördag:

Sverige och Undo med Sanna Nielsen så klart. Sanna är fantastisk och detta håller. Det var faktiskt första gången jag fick gåshud när jag hörde låten. Och då har jag ändå hört den live ett par gånger. Skulle dock inte förvåna mig om hon blir sist uppropad ikväll för spänningens skull. Men ta det lugnt. Hon är vidare.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Armenien – Not alone med Aram MP3. Det tar ett bra tag innan denna kommer igång. När den väl gör det håller man på att flyga hela vägen tillbaka till Malmö av basen om man står för nära scenen.
Jag hörde av en kille här att anledningen till att Armeniens odds är så låga beror på att de (Armenien i detta fallet) satsar en hög med pengar just i början så att oddsen sjunker och de blir favorittippade. Jag vet inte om det stämmer men detta är ingen av mina personliga favoriter, han får hänga med på grund av oddsen helt enkelt.

Lettland – Cake To Bake med Aarzemnieki. De bakar kaka. Och alla barnen sjunger den låten på bussen hem. Japp! Jag vill sjunga. Jag vill dansa. Jag vill baka. Och jag gillar ändå inte kakor.

Ungern – Running med András Kállay-Saunders. Med ett budskap om barnmisshandel. En jobbig känsla infinner sig med tanke på vad som hänt i Sverige och Karlskrona nyligen. Den berör. Och låten är bra. Även om man inte känner för att busvissla efter precis. Men det beror mer på budskapet än framförandet. Kvällens bästa ihop med Sanna.

Ryssland – Shine med Tolmachevy Sisters. Tvillingarna levererar tillräckligt med main-streem-pop på sin gungbräda för att ta sig vidare.

Estland – Amazing med Tanja. En blandning mellan Charlotte Perelli och Loreen. Nja? Varför inte?

Island – No Prejudice med Pollapönk. Jag hamnade mitt i ett gäng från Island (hör fortfarande lite dåligt på ena örat). Det här funkar lite bättre utan videon men är det är inte fortfarande lite tramsigt? Ok till final. Men det är knappt.

Albanien – One night’s anger med Hersi. Jag kan tycka det är lite skrikigt emellanåt. Och lite enformigt. Fint ändå faktiskt. Mot finalen.

Moldavien – Wild Soul med Cristina Scarlat. Ganska trevligt. Ballad goes grillfest liksom. Kan nog funka även om det känns lite ”Sanna light”.

Ukraina – Tick-Tock med Maria Yaremchuk. Trallvänligt och lite lagom kul sådär.

Sen vill jag gärna lägga in ett litet ”men” när det gäller Nederländerna och Calm After The Storm med The Common Linnets. Det här känns väldigt tamt i arenan men det är en väldigt bra låt som kanske får ett kraftfullare uttryck i tv i kväll?

Hälsar Semi-final-Festival-Johanna

20140506-174553.jpg

Emmelie de Forest inleder kvällen.

20140506-180815.jpg

Ryssland.

20140506-180907.jpg

Ungern.

 


(0)
(0)


Annons

  • Agata Garpenlind Cronqvist

    Bra J!!!

  • Tack snälla A! Snart är det din tur 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…