Annons
Annons


Så här låter kvällens bidrag! Och så här går det!


Foto: Svt

Foto: Svt

Festival-Johanna har lyssnat igenom kvällens bidrag och tror mest på Sanna Nielsen och Martin Stenmarck, med JEM och Panetoz som bubblare.

Hej! Jag har även konfererat med min snart 11-åriga dotter, Festival-Filippa 🙂 och hon tycker lite annorlunda. Med tanke på hur många barn det är som röstar så vill jag gärna ha med hennes tips också. Om hon får bestämma så går Sanna och JEM direkt till final och Panetoz och Manda till andra chansen.

Annons

Här kommer Festival-Johannas tips!

JEM – Love Trigger

X Factor-gruppen JEM (Jeremie Yumba, Elli Flemström och Mergime Murati) debuterar i Melodifestivalen i en ganska medryckande uptempo-låt. Rap, stora lådor, ljus och motljus. Fart och fläkt. Fläkt som kan blåsa dem hela vägen till andra chansen i Lidköping.

 

The Refreshments – Hallelujah

Nu tar vi en biltur i den amerikanska södern. Uptempo. Fast på ett helt annat sätt än i föregående nummer. En halv bil på scen, fräckt piano, konstiga skor och country. Det svänger verkligen! Men tar de sig vidare? Njae. Hallelujah behöver nog be en bön till högre makter då. Eller har genren tillräckligt många anhängare där ute i landet?

 

Manda – Glow

Skånetjejen Manda Nilsénius har varit med i ”X Factor” och har även synts i tv-rutan som deltagare i ”Idol” och ”Talang”. Men i Mellon är det debut. Och i debuten backas hon upp av världens längsta violinister som står bakom henne när hon framför sitt nummer. Det är fräckt. Och låten är okej. Manda säger att hon vill förmedla glädje med sin låt. Och det känns glatt, absolut. Men det håller tyvärr inte för att ta sig vidare.

 

Panetoz – Efter solsken

Dansa – Pausa? Nej, det här är mer dansa hela tiden. Panetoz har varken bilar, lådor eller tre meter höga violinister på scenen utan kör sin grej rätt upp och ner. Efter solsken kommer värsta regnet sjunger de. Jag tror att de kan klämma in en andra chans också i väderleken.

 

Pink Pistols – I Am Somebody

Disco. Så kan jag nog bäst beskriva detta. Glittrigt liksom. Och lite medryckande. Som en lite sämre version av Alcazar. Pink Pistols är absolut Somebody. Men de är inte i finalen i Friends Arena.

 

Sanna Nielsen – Undo

Klassisk schlagerballad version 2.0. Inklusive ståpäls, kärlekstrubbel, Fredrik Kempe och power. Jösses vilken röst Sanna har. Direkt till final – det går inte att göra det undone.

 

Little Great Things – Set Yourself Free

Att gå ut efter Sanna Nielsen blir ett tävlingsmoment i sig. Hoppas att folk har hunnit hitta andan tillräckligt mycket för att uppfatta vad som händer på scenen. Det är rock. Trots att ABBA-Bennys barnbarn står på scenen så låter det inte precis som ABBA. Little Great Things går inte vidare om jag får bestämma. Men det får jag ju inte och ibland kan rocklåtar ta sig vidare helt otippat.

 

Martin Stenmarck – När änglarna går hem

Svårdefinierat. Svenskt. Stabil sång och garanterat flera veckor på både Svensktoppen och RIX topp 6 i vår. Detta är inte jättebra men glöm aldrig att vi skickade Martin till Eurovision Song Contest 2005 med ”Las Vegas” som väl i ärlighetens namn inte var världens bästa låt? Därför blir mitt tips är att både änglarna och Martin går hem i kväll.

Av Festival-Johanna

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…