Annons
Annons


Så här låter låtarna på lördag!


pressen lyssnar på lördagens bidrag

Så här såg det ut när den samlade pressen fick lyssna på lördagens bidrag på ett hotell i Malmö ikväll.

Hej! Festival-Johanna här 🙂

Jag har just varit och lyssnat på låtarna som är med i deltävling 1 i Malmö på lördag. Jag har bara fått lyssna ur högtalare så jag vet fortfarande inte hur det kommer att se ut. Men jag är säker på Yohio tar sig vidare. Sen är det lite knepigare…

Annons

Här kommer en kort sammanfattning!

To the end – Yohio

Lite rockigt – lite poppigt – svängig refräng – bra låt. Yohio är garanterat vidare från Malmö. Ska textrader som ”You will be loved” och ”to the end of the road” dessutom ta honom hela vägen till ändstationen Eurovision Song Contest detta året? Kanske.

Gilla Allas.se på Facebook

Aleo – Mahan Moin

Någon sa att det är lite Loreen över Mahan men jag har svårt att tro att detta tar Mahan lika långt som Loreens Euphoria. Låten är en blandning av musikstilar, det är lagom svängigt med tempoväxlingar och Mahan har en härlig röst men jag tror inte att Aleo får säga hola! till Stockholm direkt. Andra chansen möjligtvis.

Bröder – Linus Svenning

Lugnt, svenskt och känslosamt. Stråkar och raspig röst. Får mig att tänka på någon annan, kan bara inte komma på vem. Men jag har definitivt hört det förut.

Casanova – Elisa Lindström

Jag pratade med Elisa strax innan uppspelningen av låtarna och precis som hon sa då så går det alldeles utmärkt att bugga till denna låten. En klassisk schlager. Riktigt klassisk. Piggt och klämkäckt och allt det där. Hade passat Linda Bengtzing/Pernilla Wahlgren/annan schlagerdrottning lika bra. Personligen gillar jag klassisk schlager och tror att populariteten efter Körslaget skickar både henne och hennes Casanova vidare på ett eller annat sätt.

Bedroom – Alvaro Estrella

Killen som tidigare körat och dansat bakom Danny Saucedo och Eric Saade slår in på just den linjen. Anton Ewald och David Lindgren passar också in i samma box. Poppigt helt enkelt. Kommer att bli en discoplåga på skoldiscon. Kan dessutom ta sig vidare.

Songbird – Ellen Benediktson

Ellen upptäcktes när hon var stand in för Frankrike på repetitionerna av Eurovision Song Contest förra året. Nu deltar hon med en lugn och finstämd låt. Påminner om Marie Lindberg, läraren som helt otippat tog sig till final 2007. Ellen och hennes sångfågel klarar sig nog tyvärr inte hela vägen. Men vilken fin röst.

Bygdens son – Sylvester Schlegel

Vet inte riktigt vad jag ska jämföra detta med – av oklar anledning tänker jag lite på Ulf Lundells ”När jag kysser havet”. Jag tycker det är rätt skönt men frågan är om svenska folket håller med?

Survivor – Helena Paparizou

Helena har vunnit Eurovision Song Contest en gång. Kommer hon att göra det igen? Jag tror inte det. Innan jag hörde låten trodde jag hon skulle vara en av favoriterna i Malmö men nu är jag osäker. Frågan är om Survivor ens överlever Malmö?

Text och foto: Johanna Svan

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…