Annons
Annons


Så här tippar Allas inför andra Semifinalen!


margaret Berger från Norge

Festival-Johanna och Stjärnglans-Agata var på genrep av den andra semifinalen igår. Och ikväll får Europa veta vilka 10 låtar som tar sig vidare till finalen på lördag. 17 ska alltså bli 10 och Allas reportrar är rörande överrens om att det är svårt att tippa resultatet. Men är de lika överrens om hur det går? Kolla här nere så får du se!

Annons

Festival-Johannas 10 finalister

Grekland: Grekisk traditionell musik (med en liten touch av rock) som det svänger om. Glädje. En Eurovision-final utan ett sådant här nummer är ingen riktig Eurovision-final. Låten handlar om att alkoholen är gratis. Var är min ouzu? Skål!

Gilla Allas.se på Facebook

Finland: Det här är trams på hög nivå men Krista gör det med en härlig glimt i ögat och en stor portion självdistans. Hoppas hennes pojkvän fattar piken.

Azerbaijan: Kille sjunger kärlekssång. Med glasbur á la Martin Rolinski. Dock utan yoghurt men det går lika bra ändå eftersom de toppat kalaset med smörsång.

Norge: Techno-pop-rock som är techno-pop-rockig nog för att tilltala en del röstare. Och visst svänger det lite om Margaret? Återfinns på valfritt disco i sommar.

Malta: Läkaren Gianluca lyckas inte riktigt bota alla mina åkommor men det här känns lagom mysigt och jag rycks nog med mer än jag hade tänkt mig.

Armenien: Stabil och bra glamrock, men inte mycket mer. State of Drama-varning dock. Kan gå till final enligt mig men där blir det ingen topp-placering.

Lettland: Glitter och hopp-pop som får Jedward att framstå som lugna… Inte speciellt bra. Inte speciellt dåligt. Men, som sagt, glittrigt.

San Marino: Jag vet inte vad hon sjunger om men det låter som en klagosång. I början. Sen tar det sig. Bra sångerska och nu valde jag henne. Jag kunde lika väl valt Israel. Frågan är vad folket och juryn väjer?

Schweiz: Stampa takten-låt där en av artisterna, 95-åriga Emil Ramsauer, är den äldsta artisten som medverkat i Eurovision Song Constest. Det här är ingen kioskvältare men det är trevligt och trallvänligt. Som en söndagsmiddag på IKEA ungefär.

Makedonien: Vanlig, ganska tråkig, smörsång möter romsk musiktradition. Detta är ingen personlig favorit men jag misstänker att Esma och Lozano får tillräckligt med röster för att ta sig till lördagens final.

Övrig kommentar från Festival-Johanna: Minst två av källens nummer använder sig av Moldaviens kjol från i tisdags (Azerbaijan och Rumänien). Är det verkligen tillåtet? För övrigt ger jag 12 poäng till Darin för pausunderhållningen.

 

Stjärnglans-Agatas 10 finalister

Grekland: Jag säger bara, män i kilt! Jag älskar det här! Först lite oskyldig bouzouki och Grekland-semester-feeling och så plötsligt drar de bara iväg i värsta ska-punk-balkan-klezmern. Jag vill att mina greker tar hem det här. Och det bådar gott, för arena-publiken i Malmö älskar också det här. Hoppas Europa gör det också.

Israel: Häng stackars Morans stylist, för det första. Är han verkligen hennes vän? Moran är ju söt egentligen! Tjejen som liknar Sara Dawn Finers Lynda Woodruff har en röst av guld och som en tysk journalist jag pratade med påpekade: om det finns någon rättvisa i världen, så vinner rösten, Moran Mazor.

Norge: Som en blanding mellan Islands Björk och vår Robin, inte Sjernberg utan Nilsson, tjejen, alltså. Mäktigt som ekar mellan fjordväggarna. Det här är riktigt bra.

Malta: Finstämd och trallvänlig pop av söte svärmorsdrömmen. Käckt, rart och mysigt. Går hem.

Bulgarien: Folklore i techoskrud. Säckpipor och dundrande pukor direkt från de bulgariska bergen. Jag gillar verkligen kvinnokörens disharmoniska östeuropeiska stämssång. Låten går vidare, men sen tror jag tyvärr inte det blir någon rik poängskörd väl där. Och så en grej till, Roger Pontare-kalkonen? Bor den i Bulgarien nuförtiden. För den dök plötsligt upp och yrade runt bland bulgarerna på scen.

Makedonien: För min del hade jag föredragit Esma ensam, utan smörsångaren bredvid. Och det tycks som om publiken håller med mig där. När Esma började balkan-waila, var publiken inte nödbedd, utan gav sig hän i dans och klapp. Tack vare Esma går Makedonien vidare. Hoppas jag.

Schweiz: En fin liten gatuorkester på ett torg i Europa ser de ut som. Den sympatiska och trallvänliga låten sätter sig snabbt, MÄNN lite umpa-umpa-varning är det allt.

San Marino: Ännu en dussin-ballad med sidenfladder i fönvinden, tänkte jag först. Men faktiskt inte, utan plötlsigt skruvades tempot upp och låten minde då vagt om Dana Internationals Viva la Diva! Bra där.

Finland: Las Vegas-bröllop, kärleksfyrverkerier och en småtokig tyllbrud på speed. Lite kul alltihop, men inte mer än så. Låten påminner om vår gamla svenska dänga ABC. Bra att hon utmanar Europa med en avslutningskyss som inte är hetero.

Azerbajdjan: Bra låt, cool koreografi med en spindelmannen-dansare i glasbur och en kvinna, föremålet för sångarens kärlek, med världens längsta släp på klänningen. Rökridåerna kunde dock inte riktigt dölja att sångarens röst inte höll genom hela låten.

Övrig kommentar från Stjärnglans-Agata: Petra Mede, som alltid, proffsig, världsvan och småtokig. Och Sarah Dawn Finers Lynda Woodruff, bara heltokig. Och så mellanakten Darin och Agnes, bara proffsiga och världsvana. Inte alls tokigt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…