Annons


Så hyllar Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist sin vän Lill-Babs

Lill-Babs, Ann Louise Hanson och Siw Malmkvist hade tackat ja till en folkparksturné i sommar. Efter Lill-Babs tragiska bortgång kommer vännerna att genomföra turnén som en hyllning till vännen: ”Det var hennes bror Lasse som sa ”Det ska ni göra. Det hade Barbro velat”, säger Ann-Louise Hanson till Aftonbladet.


 

Ann-Louise Hanson, Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Siw Malmkvist. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Beskedet om att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort efter en tids sjukdom togs emot med stor sorg. En artist som blev folkkär i ordets rätta bemärkelse efter över 60 år på scenen.

– Hon brukade ju säga att hon aldrig behövt göra comeback, säger vännen Ann-Louise Hanson som tog ett sista farväl av Lill-Babs under påskhelgen.

Annons

Ann-Louise Hanson berättade om saknaden efter vännen och kollegan hon känt sedan hon var 15 år. En kompis som hon och Siw Malmkvist turnerade tillsammans med så sent som i höstas under namnet ”Tillsammans 183 år”.

Gilla Allas.se på Facebook

Trion hade skrivit på för att åka ut på folkparksturné i sommar också. Efter beskedet om att Lill-Babs gått bort var Ann-Louise Hanson väldigt osäker på om det skulle bli någon turné över huvudtaget.

Siw Malmkvist, Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Ann-Louise Hanson i ”Tillsammans – 183 år på scenen”. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Lill-Babs bror kom med idén

Lill-Babs bror Lasse fick henne på andra tankar. Barbo ställde aldrig in så varför skulle Ann-Louise och Siw göra det.

– Så det var faktiskt hennes brors idé och det är den tanken som vi tänker försöka fullfölja, säger Ann-Louise Hanson till Aftonbladet.

Spelningen är passande med tanke på trions karriärer en gång startade i folkparkerna som firar 125-årsjubileum i år.

Det ursprungliga shownamnet var ”186 år tillsammans – tillbaka till folkparkerna där allting började”.

Ann-Louise Hanson menar att Lill-Babs, så klart, är omöjlig att ersätta. Men det kommer finnas en till artist med på scen. Vem är är ännu oklart.

Den planerade showen kommer att likna den de turnerat med tidigare men måste också förändras. Det blir även en hyllning till vännens liv och gärning.

– Samma show kan det inte bli någonstans utan det blir våra låtar och sen kommer vi specialskriva saker som handlar om Barbro självklart. Där kommer vi få hjälp av proffs, sägar Ann-Louise Hanson till tidningen.

Läs också: Lill-Babs död: Så minns vi hela hennes karriär

Barbro "Lill-Babs" Svensson död i cancer den 3 april 2018.


(121)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…