Annons
Annons


Så många hyr film med sexuella baktankar


Att ha en trevlig filmkväll är inte alltid det enda syftet med att hyra film. Närmare en fjärdedel av befolkningen erkänner nämligen att de hyrt film med avsikten att vara intim med filmsällskapet. Främst är det komedier och skräckfilmer man hyr i hopp om att det ska hetta till under filmkvällen.

Annons

För fjärde året i rad har video on demand-tjänsten SF Anytime låtit genomföra undersökningen Svenskarnas Filmvanor.

Resultatet visar att 23 procent av svenskarna har hyrt film i förhoppning om att bli intim med filmsällskapet. Fler män än kvinnor har baktankar med filmkvällen, bland dem svarar 26 procent att de hyrt film med intimitet som mål. Motsvarande siffra för kvinnor är 17 procent.

Så vad är det då för typ av filmer man hyr för att skapa en sensuell stämning under filmkvällen? Romantiska komedier är den klart bästa vägen att gå, i alla fall enligt svenskarna. 28 procent uppger nämligen att det är deras taktik för att komma filmsällskapet närmare. Därefter är vanliga komedier och skräckrullar de mest populära alternativen. Science fiction och dokumentärer bedöms dock vara mindre lämpliga, endast 2 respektive 1 procent väljer dessa genrer i hopp om en intim stund.

Undersökningen är genomförd under mars 2015 av undersökningsföretaget YouGov på uppdrag av SF Anytime. Antalet svarande är 1012 personer och resultatet är riksrepresentativt och statistiskt säkerställt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…