Annons
Annons


Så många timmars promenad kräver julmaten!

Julhelgen är en tid då vi äter lite extra gott – och extra mycket. Därför samlar vi också på oss en hel del kalorier. För att bli av med dessa krävs det en rejäl promenad.


Man och kvinna promenerar.

Motion får kalorierna att försvinna!

Julskinka, prinskorvar, köttbullar, risgrynsgröt… Det finns mycket gott att välja bland på julbordet. Jul- och nyårshelgen är en tid då många svenskar lägger på sig några extrakilon.

Annons

– Om man är matglad så kan man lätt sätta i sig 1500 kalorier extra under julafton. Sedan dricker man kanske julmust eller öl, äter en efterrätt och så fikabordet efteråt och allt godis, säger Karin Jonsson, nutritionist och näringsfysiolog, till SVT.

7,5 timmars promenad

Karin Jonsson har räknat på kaloriintaget och vad som krävs för att bli av med alla julkilo.

– En måttligt aktiv kvinna på 60 kilo behöver runt 2000 kalorier per dag. Om man äter 1500 kalorier extra under en dag så krävs det att man promenerar 7,5 timmar eller joggar i 4,5 timmar för att bli av med överflödet, säger hon.

Samtidigt poängterar Karin Jonsson att allt inte är kört för att man unnat sig julens godsaker.

– Det krävs faktiskt mellan fyra och sex sådana brakmiddagar för att lägga på sig ett kilo. Om man äter väldigt mycket en dag så kan man tänka på att äta mindre nästa dag, tipsar hon.

Läs också: Så länge håller julmaten

janssons-frestelse

Källa: SVT
Text: Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock


(54)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…